1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI GÜLLE KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ
SAĞLIK BAKANI GÜLLE KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

SAĞLIK BAKANI GÜLLE KIBRIS TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle,  Tabipler Birliği’nin yeni başkan ve yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

Sağlık Bakanı Gülle, hükümet programlarında sağlık şurasının toplanmasını ve bunun her beş yılda bir düzenli olarak yapılmasını ön gördüklerini kaydederek, “Sağlık Şurasını, tüm sağlık örgütleriyle birlikte, sağlık reformunu gerçekleştirme hedefiyle düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Sağlıkta kalite ve verimliliği bir an önce artıracaklarını belirten Gülle şöyle konuştu:

“Bunun için sivil toplumla birlikte sorumluluk alıp düzenlemeler yapılması gerekiyor. Ancak, gerçek çözüm Genel Sağlık Sigortası Fonu yasasını oluşturarak ve diğer yasaların yeniden düzenlenmesiyle gerçekleşecektir. Bunun için bir yandan acil sorunlarımızı çözerken, diğer yandan da hızlı bir şekilde temel sorunların köklü çözümüne yönelik çalışmalarımızı başlatacağız.”

FİLİZ BESİM

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim de konuşmasında, geçmişte birliğin başkanlığını yapmış Ahmet Gülle’yi Sağlık Bakanı olarak görmekten büyük bir gurur duyduklarını kaydetti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye sağlıktaki sorunların bütünlüklü bir şekilde çözülmesine katkı koymaya hazır olduklarını söyleyen Filiz Besim, sağlık şurasının toplanarak, sağlıkla alakalı tüm konularla, hasta haklarının hızla ele alınmasını önerdi.

Besim konuşmasının sonunda, ‘eşit işe, eşit hak’ anlayışının hakim olacağı bir sağlık sisteminin de hayat bulması için gereken katkıyı yapmaya hazır olduklarının da altını çizdi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.