1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI GÜLLE, KUNTER GÜVEN HASTANESİ İLE MARAŞ SEMT POLİKLİNİĞİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
SAĞLIK BAKANI GÜLLE, KUNTER GÜVEN HASTANESİ İLE MARAŞ SEMT POLİKLİNİĞİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

SAĞLIK BAKANI GÜLLE, KUNTER GÜVEN HASTANESİ İLE MARAŞ SEMT POLİKLİNİĞİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kunter Güven Hastanesi ile Maraş Semt Polikliniği’ne giderek, incelemelerde bulundu.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kunter Güven Hastanesi ile Maraş Semt Polikliniği’ne giderek, incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Gülle’ye ziyaretlerinde, Gazimağusa Milletvekilleri Erkut Şahali ve Arif Albayrak ile Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert eşlik etti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kunter Güven Hastanesi’ne yaptığı ziyarette konuşan Gülle, sağlık sektöründe kamu ve özel sektör ayrımı olmaması gerektiğini, sağlık hizmetinin kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Sağlık sistemindeki sorunların kamu ve özel sektörün koordineli çalışmasıyla aşılacağına dikkat çeken Gülle, sorunların çözümü için bir stratejik plan hazırlandığını belirtti.

Gülle, stratejik planın otomasyon ve standardizasyona geçilmesini, sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili yasal değişiklik yapılmasını, genel sağlık sigortasının hayata geçmesini ve bakanlığın kendini yeniden yapılandırmasını içerdiğini kaydetti.

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu’yla (SGK) yapılan anlaşmaya da değinen Bakan Gülle, gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra SGK kapsamındaki Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının, KKTC’de aldıkları sağlık hizmetlerinin SGK’ya faturalandırılacağını söyledi.

Özel hastanelerin de bu işbirliğini gerçekleştirebileceğini kaydeden Gülle, kararlılıkla sorunların çözüleceğine işaret etti.

Kunter Güven Hastanesi Başhekimi, Jinekolog Operatör Dr. Emine Kunter de, Sağlık Bakanı Gülle’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılacak yasal değişiklikle sosyal sigortalıların özel hastanelerden de hizmet alabilmesini talep etti.

“MARAŞ SEMT POLİKLİNİĞİ BÖLGE HALKINA ÇOK İYİ HİZMET VERİYOR”

Ardından Maraş Semt Polikliniği’ne giden Sağlık Bakanı Gülle, poliklinik sorumlusu Çocuk Doktoru Hülya Madi’den bilgi aldıktan sonra açıklamada bulundu.

Gülle, polikliniklerin önemine işaret ederek, sağlık ocakları ile polikliniklerin hastanelerin yükünü hafiflettiğine vurgu yaptı.

Maraş Semt Polikliniğinin bölge halkına çok iyi hizmet verdiğini dile getiren Gülle, sağlık ocakları ile polikliniklerin sayılarının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.