1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “SAĞLIKTA DEĞİŞİM BAŞLADI”
SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “SAĞLIKTA DEĞİŞİM BAŞLADI”

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “SAĞLIKTA DEĞİŞİM BAŞLADI”

Gülle, sağlık alanında değişim ve devinimin başladığını, gelecek yıl daha etkin adımlar atılacağını belirtti.

A+A-

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “SAĞLIKTA DEĞİŞİM BAŞLADI”

TABİPLER BİRLİĞİ BAŞKANI BESİM: “SAĞLIKTA YENİ BİR DÖNEMİN İŞARETİNİ GÖREMİYORUZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık alanında değişim ve devinimin başladığını, gelecek yıl daha etkin adımlar atılacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

FİLİZ BESİM

Gülle’ye yeni seçilen Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyelerini tanıtan Besim, sağlık alanında yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini aktardı.

Besim, Sağlık Çalıştayı’nda çözülmesi gerektiği yönünde kararı alınan sorunların hala çözülemediğini, 2015’te sağlıkta yeni bir dönemin işaretini göremediklerini belirtti.

“Kamu Sağlık Çalışanları Yasası”nın ivedilikle ele alınarak gerekli tadilatlar yapılıp yeniden meclise götürülmesini isteyen Besim, Genel Sağlık Sigortası’nın da hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Özel hastanelerin hizmetlerinin düzenli bir şekilde denetlenmediğini söyleyen Besim, acil servisin ayrı bir servis olması gerektiğini ancak servisin sorumlusu bile olmadığını ifade etti.

Yoğun bakım ünitesinde, branşında uzman sorumlu olmadığı gibi bünyesinde çalışacak görevli bir hekim bulunmadığını belirten Besim, Onkoloji Servisi’nin sorunlarını anlattı, onkolog sıkıntısının aşılmasına ilişkin önerilerde bulundu.

Hematoloji ve nefroloji branşlarının tek hekimle çalışmasının sürdürülebilir olmadığını söyleyen Besim, Kanser Savaş Birimi’nin kurulması konusunda ilerleme kaydedilmediğini  aktardı.

Reçetesiz ilaç satışı sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Besim, Hasta Hakları Yasası’nın, Sağlık Çalışanları Yasası ve Genel Sağlık Sigortası geçmeden geçirilmesinin kaosa yol açacağını iddia etti.

Besim, sağlığa ayrılan bütçe ve personel ihtiyacı konularına da değindi.

GÜLLE: “YENİ SİSTEM OLUŞTURULMALI”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin yeni Yönetim Kurulu üyelerine başarı diledi. “Tabipler Birliği sağlığı iyi anlamanın bir okuludur” diyen Gülle, Birliğin sağlığı hasta boyutu ve sağlık çalışanı boyutu ile iki yönlü ele alan bir kurum olduğunu söyledi.

Tabipler Birliği’ni daha etkin kılmanın gerekli olduğunu belirten Gülle, yasadaki değişiklik önerilerini hayata geçirmeye çalışacaklarını ifade etti.

Gülle, sağlıktaki sorunların bazılarının şu anda yapılacak düzenlemeler, bazılarının ise sistemde yapılacak düzenlemelerle çözümlenebileceğini belirtti.

Yıllardan beri sağlığa öncelik verilmediğini, ciddi düzeyde hekim, hemşire ve personel gereksinimi bulunduğunu söyleyen Gülle, bunları gidermeye çalıştıklarını ancak sınırlı bütçe ile bir anda çözümlenemeyeceğini kaydetti.

Gülle, yeni bir sistem oluşturulup, yeni finans kaynağı yaratılmadan çözümün mümkün olmadığını söyledi.

Genel Sağlık Sigortası’na da değinen Gülle, bu konuya büyük önem verdiklerini, şu an kaynakların açığı bulunduğunu, bunun karşılanması gerektiğini, çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Gülle, sağlık alanına yönelik yasal düzenlemelerin önünü açmak istediklerini belirtti. Hukuk ekibi oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen Gülle, tüzüklerin tam olmadığını, eksiklikleri gidermek istediğini ifade etti.

Acil servise yeni istihdam yaptıklarını, sağlık personeline eğitim verildiğini, verilmeye devam edileceğini belirten Gülle, onkoloji konusunda hekim ihtiyacını gidermek için gerekli temasların kurulduğunu, Onkoloji Merkezi açılına kadar bu ihtiyacı karşılamak istediklerini kaydetti.

Hasta Hakları Yasası’na değinen Gülle, hastalara bilgi verilmesinin karar sürecine katkılarının artırılmasına olanak sağlayacağını, verilen hizmetin kalitesini artıracağını belirtti.

Erken tanıyı etkinleştirme düşünceleri olduğuna işaret eden Gülle, mali boyutunun beklendiğini ifade etti.

Sorunları çözmede Tabipler Birliği ile birlikte çalışmak istediklerini söyleyen Gülle, her türlü fikre açık olduğunu, farklı görüşlere önem verdiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.