1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI GÜLLE’YE ZİYARET
SAĞLIK BAKANI GÜLLE’YE ZİYARET

SAĞLIK BAKANI GÜLLE’YE ZİYARET

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlıktaki tüm sorunları çözecek, yeni bir vizyonla sağlıktaki kaliteyi yükseltecek, hizmetlere erişimi hızlandıracak çağdaş değerlere uygun hizmet anlayışı ve sistemini getirmek istediklerini ifade etti.

A+A-

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “ HASTA HAKLARININ OLMADIĞI  YERDE  İYİ BİR SAĞLIK SİSTMEİNDEN SÖZ EDİLEMEZ”

DERNEK BAŞKANI İMGE,  HASTA HAKLARI YASASI TALEBİNİ YİNELEDİ

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle,  sağlıktaki tüm sorunları çözecek, yeni bir vizyonla sağlıktaki kaliteyi yükseltecek, hizmetlere erişimi hızlandıracak çağdaş değerlere uygun  hizmet  anlayışı ve sistemini getirmek istediklerini ifade etti.

Bu hedeflerlerle görevi devraldığını kaydeden Bakan Gülle,  sağlıkta büyük sıkıntıların, çözülemeyen ve ötelenen sorunların bulunduğuna işaret ederek,  ötelemeyle sorunların daha karmaşık bir hale geldiğini söyledi.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Başkanı Emete İmge, beraberindeki bir heyetle Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yi ziyaret ederek görevinde başarılar diledi ve Hasta Hakları Yasası talebini yineledi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle yaptığı konuşmada sorun çözme kapasitesinin çağdaşlığın göstergesi olduğunu kaydederek,  ülkeye bakıldığında sorunların  biriktiğinin görüldüğünü söyledi.

Sağlıktaki sorunlara hasta odaklı bir sistemle yaklaşmak gerektiğini söyleyen Gülle hasta ve sağlık çalışanlarının mutlu olacakları bir sistem gerektiğini, bunun  için de bir çok yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Hasta haklarının insan haklarının bir parçası olduğunu vurgulayan Gülle,  hasta haklarının olmadığı yerde iyi bir sağlık sisteminin oluşturulmasından  söz edilemeyeceğini, yıllardır konuşulan hasta hakları konusunda yol almak istediklerini kaydetti.

Gülle, hasta haklarını hükümet programına da koyduklarını, öncelikli ele alacakları konulardan biri olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.