1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
SAĞLIK BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

SAĞLIK BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ülkede artış gösterdiği söylenen tüberküloz (Verem) hastalığı

A+A-

Sağlık Bakanı Salih İzbul, tüberkülozun artış gösterdiği iddialarını, “Şu anda son üç aylık tüberküloz vakaları istatistikî olarak elimizdedir. Anlamlı bir artış görülmüyor” sözleriyle değerlendirdi.

Ülkede artış gösterdiği söylenen tüberküloz (Verem) hastalığı konusunda değerlendirme yapan Sağlık Bakanı Salih İzbul, konunun gündemlerine geldiğini ve gerekli araştırmayı yaptıklarını söyledi. “Bu işle ilgili, gerekli dairelerimizle ve doktorlarımızla görüştük. Şu anda son üç aylık tüberküloz vakaları istatistikî olarak elimizdedir. Anlamlı bir artış görülmüyor. Fakat biz yine de bu konuda daha derin daha detaylı araştırmalar yapacağız. Üç aylık verilere bakıldığı zaman anlamlı bir artış yoktur. Dolayısıyla konu gündemimizdedir ve gerekli araştırmaları yapacağız” diyen İzbul, istatistikî verilerde eksiklik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İnsanlarımız paniğe kapılmasın”

“İstatistikî bilgiler elimizde bulunuyor ama şu an için KKTC’de istatistik çalışmalarında bazı aksamalar var. Hastaların bir kısmı hasta olur hastaneye gitmez, yurt dışına gider haber vermez. Bu konuda yaşanan sorunları da ele alarak biz yine de araştırmalarımızı ciddi bir şekilde yapıyoruz. İnsanlarımız paniğe kapılmasın şu an için tehlikeli bir durum görülmüyor.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.