1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SAĞLIK BAKANLIĞI MÜJDEYİ VERDİ...
SAĞLIK BAKANLIĞI MÜJDEYİ VERDİ...

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜJDEYİ VERDİ...

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜJDEYİ VERDİ...

A+A-

SAĞLIK BAKANLIĞI: “ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN 19 MAYIS 2015’TE HİZMETE GİRMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Sağlık Bakanlığı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde inşası süren “Onkoloji Merkezi” çalışmalarının büyük bir hızla ve sorunsuz devam ettiğini belirterek, merkezin öngörülen tarihten daha erken bir sürede tamamlanmasının ve merkezin, 19 Mayıs 2015’te hizmete girmesinin hedeflendiğini açıkladı. 

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 1 ay önce temeli atılan inşaatın, ilgili firmayla imzalanan sözleşmesine göre, Onkoloji Merkezi’nin bitiş tarihinin Temmuz 2015 olduğuna dikkat çekildi.

Bakanlık, ancak sağlıkta zaman kavramının çok önemli olduğu belirterek, kanser hastalığıyla mücadelede önemli bir adım olarak nitelenen Onkoloji Merkezi’nin, inşasının süratle tamamlanıp hizmete girmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını vurguladı. 

Açıklamada, “Erişkin ve pediatrik onkoloji tedavileri ve radyoterapi (ışın tedavisi)” hizmetlerinin de verileceği Onkoloji Merkezi’nin, 56 yataklı ve 6 yoğun bakımı ünitesinin bulunacağı çağdaş bir merkez olacağına işaret edildi.

Onkoloji Merkezi’nin yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacağı kaydedilen bakanlık açıklamasında, Merkez için yaklaşık 16 milyon TL’nin bloke edildiği, bu paranın 4 Milyon TL’sinin Türkiye Cumhuriyeti tarafından hibe edildiği ve ihalenin yaklaşık 12 milyon TL’ye bağlandığı kaydedilerek, bloke edilen kaynağın bir kısmının ise merkezin donanımı için kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın, Onkoloji Merkezi’ne, 4,5 milyon TL değerinde radyoterapi cihazı hibe ettiği de vurgulandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.