1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANLIĞI VE KKTC TELSİM ARASINDA PROTOKOL
SAĞLIK BAKANLIĞI VE KKTC TELSİM ARASINDA PROTOKOL

SAĞLIK BAKANLIĞI VE KKTC TELSİM ARASINDA PROTOKOL

Kalp ve Damar Hastalıkları konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla, Sağlık Bakanlığı ile KKTC Telsim arasında protokol imzalandı.

A+A-

 Kalp ve Damar Hastalıkları konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla, Sağlık Bakanlığı ile KKTC Telsim arasında protokol imzalandı.

Sağlık Bakanlığı’nda yer alan imza töreninde protokole, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar imza koydu.

İmza töreninde; Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kamiloğlu, Kıbrıs Türk Kalp Derneği Başkanı Öner Özerdem’in yanı sıra bazı doktorlar, Sağlık Bakanlığı ve KKTC Telsim yetkilileri hazır bulundu.

TANPINAR

İmza töreninde ilk sözü alan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, imzalanan protokolün önemine değinerek, insanlar için kalbin önemine dikkat çekti.

“Kalbimizi Seviyoruz” temasıyla imzalanan protokol çerçevesinde, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, kalp konusunda farkındalık yaratmaya çalışacaklarına dikkat çeken Tanpınar, 365 gün kullanılacak kamu spotları, çeşitli materyaller hazırlayacaklarını, zaman zaman SMS’lerle halkı uyaracaklarını anlattı.

Tanpınar, başarıya ulaşılacağına inanç belirterek, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, imzalanan protokolün önemine değinerek, Dünya Sağlık Örgütü’nün vizyonunda olduğu gibi, hasta olmadan bilinçli olmak gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak, koruyucu sağlık ve temel sağlık hizmetlerini önemsediklerini ifade eden Bakan Gülle, bakanlık olarak tüm hastaneleri güçlendirmeye çalıştıklarını anlattı.

Hasta olmamak için farkındalık yaratılması ve bunun sürekli olması gerektiğini vurgulayan Bakan Gülle, böyle bir stratejiyi uygulamak için KKTC Telsim ile bir protokol imzaladıklarını kaydetti.

KKTC Telsim’in konuya duyarlılığını gördüklerini ifade eden Bakan Ahmet Gülle, KKTC Telsim ile imzalanan protokol çerçevesinde bir plan hazırlanacağını belirtti.

Bakan Gülle, KKTC Telsim’in yanı sıra diğer kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ve desteğiyle toplumu bilinçlendirme çalışmaları yapılacağını söyledi.

Bakan Ahmet Gülle, başarıya ulaşılacağına inanç belirtti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.