1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, ülkede acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, ülkede acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, bu amaçla TC Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun başkanlığındaki  heyet, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin davetlisi olarak bu sabah KKTC’ye geldi.

TC Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun başkanlığındaki heyet, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Bakan Ahmet Gülle, ziyarette yaptığı açıklamada, ülkede acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve daha çağdaş bir yapıya ulaştırılmasına yönelik bir çalışma başlattıklarını kaydederek, Prof. Dr. Ali Coşkun’u heyetiyle birlikte misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TC Sağlık Bakanlığı’nın, acil sağlık hizmetleri alanında kat ettiği başarılı çalışmalardan övgüyle bahseden Gülle, TC Sağlık Bakanlığı’nın bu alandaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini dile getirdi.

COŞKUN: ”GEREKEN KATKIYI YAPMAYA HAZIRIZ”

Sağlık Bakanı Gülle ve Bakanlık yetkililerine Türkiye’de acil sağlık hizmetleri alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali Coşkun da, KKTC’deki acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik gereken katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

DURUM TESPİTİ, SAHA ÇALIŞMASI VE EYLEM PLANI…

Ülkedeki acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi hedefiyle başlatılan çalışmaların ilk gününde yer alan toplantıda, durum tespitine yönelik bir değerlendirme yapılarak, Dünya’daki ve Türkiye’deki uygulamalar ile KKTC’de yapılması gerekenler ele alındı.

İkinci gün saha çalışmasının yapılacağı kaydedilen açıklamada, son gün eylem planının oluşturulmasına yönelik çalışma yapılacak.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yetkililer, uzmanlar ve ilgili ekiplerle KKTC’deki çeşitli temaslar yapacak olan  TC Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü heyeti, Cuma akşamı ülkeden ayrılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.