1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 'SERCAN ÇAVUŞOĞLU' AÇIKLAMASI...
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 'SERCAN ÇAVUŞOĞLU' AÇIKLAMASI...

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 'SERCAN ÇAVUŞOĞLU' AÇIKLAMASI...

Bakanlıktan yapılan açıklama ise şöyle:

A+A-

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz eylül ayında yolsuzluk iddiası ile mahkemeye çıkarılan ve teminatla serbest bırakılan Sercan Çavuşoğlu'nun Sağlık Bakanlığı'nda işe başlaması ile ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Çavuşoğlu ile ilgili mahkeme kararı olduğuna değinerek, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi’ne bağlı Kamu İşçi Komitesi Başkanlığı imzasıyla kendielrine bir yazı gönderildiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama ise şöyle:

“9 Ekim 2017 Pazartesi günü Kıbrıs Gazetesi’nde manşet olan ve “BU NASIL İŞ?” başlığı ile kamuoyuna duyrulan haberde Sağlık Bakanlığı’nın adı geçmiş ancak yanlış bilgilendirme yapılmıştır.

Sağlık Bakanlığı olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama gereği duyulmuştur.

“BU NASIL İŞ?” başlığı ile verilen haberde yolsuzluk iddialarına karışan söz konusu isim hakkında polis soruşturması tamamlanmadan Sağlık Bakanlığı’nda işe başladığı yazılmıştır.

Söz konusu isim hakkında bakanlığımıza, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi’ne bağlı Kamu İşçi Komitesi Başkanlığı imzasıyla bir yazı ulaşmıştır.

6 Haziran 2017 tarihli resmi evrakta “Karma İşçi Komitesi’nin 06.12.2016 tarih ve 6 nolu kararı ile görevinden uzaklaştırma ve maaşının yarısının ödenmesi cezası alan şahıs hakkındaki mahkemenin henüz sonuçlanmamış olması nedeniyle, Karma İşçi Komitesi’nin 01.06.2017 tarih ve 2 nolu kararı uyarınca, 01.06.2017 tarihinden itibaren maaşının tamamının ödenmesi ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar görev yeri Lefkoşa olmak koşuluyla Bakanlığınızca verilecek hizmetlerde görevlendirilmesi uygun görülmüştür. Bilgi ve gereğini saygı ile arz ederim” yazılmıştır.

Sağlık Bakanlığı olarak Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi’ne bağlı Kamu İşçi Komitesi Başkanlığı imzasıyla tarafımıza gönderilen resmi evrak değerlendirilmiştir”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.