1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK REFORMU ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI
SAĞLIK REFORMU ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

SAĞLIK REFORMU ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Sağlık reformu çalışmalarında sona yaklaşıldı

A+A-

Bakanlık, sağlık konusunda hazırlanan 5 tasarının Ocak ayında Meclis komitesine sevk edileceğini belirterek, hem sisteme hem de alt yapıya dönük çalışmaların aynı anda devam ettiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın, 2015 faaliyetleriyle ilgili hazırladığı raporda çalışmaların “Yaşam kalitesi yüksek, sağlıklı insanların yaşadığı ve sağlıklı nesillerin yetiştiği, hizmetlere erişimin kolay, yüksek standartta sağlık hizmetlerinin sunulduğu bir toplumsal yapılanma içerisinde hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, hastaların sağlık hizmeti gereksinimlerine göre şekillendirilmiş, çağdaş bir sağlık sistemi oluşturmak hedefiyle sürdürüldüğü” belirtildi.

Sağlıkta yeniden yapılanma amacıyla, Kasım 2013’te tüm paydaşlarla birlikte başlatılan çalışmalarda artık sona yaklaşıldığı belirtilen faaliyet raporunda, Genel Sağlık Sigortası, Döner Sermaye ve Hasta Hakları yasalarının yanı sıra yürürlükteki Kamu Sağlık Çalışanları ve Özel Hastaneler yasalarında değişikliği içeren toplam 5 yasanın, Ocak ayında Meclis’te oluşturulan ad-hoc komiteye sevk edileceği bildirildi.

Kamu Sağlık Çalışanları ‘Vardiya Tüzüğü’ konusunda, ilgili paydaşlarla Teknik Kurul’da yürütülen çalışmaların tamamlandığı da belirtilerek, tüzüğün hayata geçmesi için girişimlerin başlatıldığı kaydedildi.

Raporda, yeni alınacak hekimlerle bu yıl toplam 31 yeni hekimin istihdam edilmiş olacağı da açıklandı.

“LEFKOŞA’YA YENİ BİR HASTANE KOMPLEKSİ”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi binasının artık yetersiz kalmasından dolayı, çağın gereksinimlerine yanıt verecek yeni bir devlet hastanesi kompleksi için çalışma başlatıldığı kaydedilerek, arazi tahsisi çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Lefkoşa’ya yeni yapılacak hastane kompleksinde, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin verildiği merkez hastanenin yanı sıra, “Ruh Sinir Hastanesi” ve “Uyuşturucuyla Mücadele, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi” de yer alacak.

“GÜZELYURT BÖLGESİ’NE DE YENİ HASTANE”

Raporda, Lefkoşa’nın yanı sıra Güzelyurt bölgesi için de yeni bir hastaneye gereksinim duyulduğu ifade edilerek “Bu maksatla bölgeye, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini de içeren çağdaş bir hastane yapılması için, gerekli arazi Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş, proje çalışması başlatılmıştır” denildi.

15 YENİ AMBULANS… YERİNDE SAĞLIK HİZMETİ…

15 yeni ve tam donanımlı ambulansla 112 Acil Servis ağının daha da güçlendiği belirtilen raporda, yerel yönetimlerle beraber yürütülen “Yerinde Sağlık Hizmeti Projesi”nin başarıyla sürdüğü belirtildi.

kıbrıs postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.