1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAĞLIK TURİZMİ
SAĞLIK TURİZMİ

SAĞLIK TURİZMİ

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Lefke Avrupa Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi basın toplantısıyla açıklandı.

A+A-

GÜNDÜZ: “GÜZELYURT’TA KURULMASI PLANLANAN REHABİLİTASYON MERKEZİ  BÖLGEDE BİR İLK VE CANLILIK KATACAK

SAĞLIK BAKANI GÜLLE: “SAĞLIK TURİZMİ CİDDİ BİR ALTYAPI VE SİSTEM GELİŞİMİ İLE MÜMKÜN OLACAK” 

 Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Lefke Avrupa Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın  sonuç bildirgesi basın toplantısıyla  açıklandı.

Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısına  Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Sağlık Bakanı Ahmet  Gülle her iki bakanlığın bürokratları ve Lefke Avrupa Üniversitesi yetkilileri katıldı.

Güzelyurt ve Lefke bölgelerinde sağlık turizmi oluşturularak geliştirilmesini hedefleyen çalıştayın sonuç bildirgesinde, vizyon, “KKTC’nin, genel olarak  sağlık turizminde, özel olarak da ileri yaş turizminde  tercih edilen,  Akdeniz bölgesinde  kalitesi ile öne çıkan, markalaşmış  sürdürülebilir bir destinasyon konumuna getirilmesinin amaçlanması” olarak özetleniyor.

Sonuç bildiresinde  sağlık turizminin vizyonu, misyonları,  uygulanacak metodlar,  KKTC’nin bu alandaki kuvvetli ve zayıf yönleri ile fırsatlar yer alıyor.

Sonuç bildirgesine ilişkin sunum gerçekleştiren Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, ilk kez iki bakanlığın  ortak hedef doğrultusunda aynı stratejik planı uygulama kararı aldığını bunun da bir devrim olduğunu belirtti.

Aşıkoğlu  Çalıştay sonuç bildirgesine ilişkin olarak sivil toplum örgütleri temsilcileri  ve devlet kurumlarıyla yapılacak toplantılar sonucunda  ülkenin 20 yıllık sağlık turizmi eylem planının ortaya çıkacağını söyledi.

GÜNDÜZ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz basın toplantısında yaptığı konuşmada,   Lefke’deki cittaslow (sakin şehir) çalışmalarının sağlık turizmiyle örtüştüğünü ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Gündüz, sağlık turizminde Güzelyurt bölgesinin seçilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Gündüz,  izolasyonlara dikkat çekerek, sağlık, eğitim, kültür ve turizmin engel tanımadığını kaydetti.

Gündüz, Güzelyurt’ta kurulması planlanan rehabilitasyon merkezinin bir ilk olacağını  ve bölgeye canlılık kazandıracağını söyledi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de,  sağlığın her toplumun  en temel konusu olduğunu vurgulayarak,  sağlıktaki avantajları birleştirerek sağlık turizmini geliştirmek için çalıştay düzenlendiğini belirtti.

Bakan Gülle,  sağlık turizminin  ciddi bir sistem ve altyapı gelişimi  ile mümkün olacağını belirterek, ülkede yeniden yapılanma anlamında  Genel Sağlık Sigortası’nın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Gülle,  çalıştayın önemli bir yol haritası olacağını, alınan kararların devlet politikası haline getirilmesiyle birlikte  sağlık turizmi sayesinde turizm sektörünün daha da gelişeceğini ifade etti.

Sağlık turizmi sayesinde özellikli bölgelere yatırımların  yapılmasının gündeme geleceğini anlatan Gülle,  Güzelyurt’ta rehabilitasyon merkezini de içeren  bir hastanenin yapımına başlandığını söyledi. ,

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.