1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SAĞLIKTA ÇOCUĞA MÜDAHALE İÇİN EBEVEYN ONAYI ŞART"
"SAĞLIKTA ÇOCUĞA MÜDAHALE İÇİN EBEVEYN ONAYI ŞART"

"SAĞLIKTA ÇOCUĞA MÜDAHALE İÇİN EBEVEYN ONAYI ŞART"

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Diş Tabipleri Odası’nı kabul etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Diş Tabipleri Odası’nı kabul etti.

Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak, Arabacıoğlu’nun tıp alanından biri olarak yaşanan sorunları yakından bildiğini belirterek, yaşanan sorunların çözümünde birlikte hareket edebileceklerine inandığını söyledi.

Tıp ve diş hekimliğinin zor bir meslek olduğunu hem eğitim alırken hem de sonraki meslek yaşamının zahmetli bir süreç gerektirdiğini belirten Bıçak, son dönemlerde bakanlığın diş hekimliği dalında açıkladığı kontenjanları neye göre belirlediğini öğrenmek istediklerini belirtti.

Çoğu zaman bu tür değerlendirmelerin resmi meslek odaları tarafından yapılıp açıklandığını ancak kendilerinden böyle bir talep gelmeden kontenjanların nereye göre verildiğini bilmek istediklerini söyleyen Bıçak,  bir süre sonra ihtiyaç fazla diş hekiminin çeşitli mağduriyetlerle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Bıçak, her yıl 22 Kasım haftasının diş hekimliği haftası olarak kutlandığını ve kendilerinin de çeşitli etkinliklerle öğrencileri diş sağlığı konusunda bilgilendirmeye çalıştıklarını anlatarak, bu faaliyetleri tüm yıla yayabilmek için destek istedi.

Bıçak, çoğu ülkede öğrencilerin diş tedavileri ve koruyucu önlemler için eğitim bakanlığıyla klinikler kurduğunu söyleyerek, “böyle bir çalışmanın KKTC’de de yapılması için eğitim bakanlığı elini taşın altına ne kadar koyabilir“ diye sordu.

ARABACIOĞLU

Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, konuşmasının başında, okullarda hepatit olduğu ve bakanlığın gizlediği yönünde açıklama yapan ve göreve gitmeyen ve maaş alan öğretmenler olduğunu söyleyen sendika yetkililerine açık çağrı yaparak, “Bu iddiaları doğrulayacak veriler getirsinler tedbir almazsak istedikleri açıklamayı yapsınlar” dedi.

Arabacıoğlu, ilkokul öğretmenleriyle ilgili taleplerin de, okul ve öğretmenlerin nasıl kategorize edildiğini de ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

HER MESLEKTEN İHTİYAÇLAR BELİRLENMELİ

İhtiyaçların sadece diş hekimliği alanında olmadığını her meslekte ihtiyaçlarla ilgili araştırma yapılması gerektiğini belirten Arabacıoğlu, bu konuyla ilgili eğitim şurası yapacaklarını ve öncesinde de mesleklerle ilgili harita çıkaracaklarını belirtti.

Bu çalışmanın sonucunda da kontenjanlar ve burslarla ilgili değerlendirme yapacaklarını ifade eden Arabacıoğlu, ihtiyaç olmayan mesleklerde okumak isteyenlere devlet desteği sağlamayacaklarını söyledi.

Arabacıoğlu, kısa bir süre önce İngilizce öğretmenliği için sınav yaptıklarını ve 2 kişilik münhale 200 kişinin başvurduğunu belirterek, bu tür olayları önlemek için bu çalışmanın yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti.

SAĞLIKTA ÇOCUĞA MÜDAHALE İÇİN EBEVEYN ONAYI ŞART

Arabacıoğlu, sağlıkta çocuğa müdahale için ebeveyn onayının şart olduğunu anımsatarak, “bize bir üniversitemizden bu konuyla ilgili talep geldi ailelerin onayı olması koşuluyla ağız bakımı çalışması yapılmasına karşı olmadığımızı söyledik” dedi.

Arabacıoğlu, ilgili oda veya Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı bu tür bir çalışma için ailelerin onayının alınması kaydıyla destek olabileceklerini söyledi.

Arabacıoğlu, Diş Hekimleri Haftası nedeniyle odanın yapacağı etkinlikleri de severek duyurabileceklerini ve katkı koymaya da hazır olduklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.