1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAĞLIKTAKİ DEĞİŞİMİ CANIMIZ YANARAK İZLİYORUZ”
“SAĞLIKTAKİ DEĞİŞİMİ CANIMIZ YANARAK İZLİYORUZ”

“SAĞLIKTAKİ DEĞİŞİMİ CANIMIZ YANARAK İZLİYORUZ”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği; “Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin açılması, eğitim kalitesinin, kontenjanların denetlenmesi ve akreditasyonu” konulu konferans düzenledi.

A+A-

BESİM: “SAĞLIK ÇALIŞTAYININ SONUÇLARINA GÖRE BİR TAKIM POLİTİKALAR BELİRLENECEK VE YILLARDIR SÜREN BU SİSTEM ARAYIŞLARI BİTECEK DİYE UMUT EDİYORUZ”

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği; “Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin açılması, eğitim kalitesinin, kontenjanların denetlenmesi ve akreditasyonu” konulu konferans düzenledi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Merkez Binası’nda bu akşam saat 18.00’de başlayan konferansta, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türk Tabipleri Birliği 2’nci Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişken bir sunum yaptı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Filiz Besim, dünyada, Türkiye’de ve ülkede tıp ve diş hekimliği fakültelerinin sayısının her gün arttığına işaret ederek, “Bilimsel kurumlara karşı olamayız ama küçük bir ülkede yaşadığımızı bilmek, konuyu buna göre değerlendirmek zorundayız” dedi.

Konferansın ülke için önemine dikkat çeken Filiz Besim, Türkiye’de son 10 yılda sağlık alanında bir dönüşüm yaşandığına işaret ederek, Türk Tabipleri Birliği ile her zaman işbirliği içinde olduklarını vurguladı, deneyimlerin paylaşıldığını anlattı.

Ülkede yapılan Sağlık Çalıştayı’nı anımsatan Filiz Besim, “Çalıştayın sonuçlarına göre bir takım politikalar belirlenecek ve yıllardır süren bu sistem arayışları bitecek diye umut ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ GÜNCEL SAĞLIK SORUNLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Besim’den sonra söz alan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdemir Aktan, Türkiye’deki güncel sağlık sorunları ve sağlık alanındaki uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Türk Tabipleri Birliği’nin Türkiye’de var olan sağlık politikasındaki tutumunu aktaran Aktan, sağlıktaki özelleştirmelere dikkat çekti, söz konusu uygulamayla hekime ve ilaca ulaşmanın kolaylaştığını, ancak sağlık harcamalarının arttığını, sağlık hizmeti kalitesinin de düştüğünü söyledi.

“EĞER ÖNLEM ALINMAZSA İŞSİZ VE NİTELİKSİZ HEKİM ORDUSUYLA KARŞI KARŞIYA KALINABİLİR”

Türkiye’de son yılda açılan Tıp Fakültesi sayısına dikkat çeken Aktan, “Eğer önlem alınmazsa işsiz ve niteliksiz hekim ordusuyla karşı karşıya kalınabilir” dedi, yanlışlardan ders alınması için atılacak adımlarda hekimlere ve tabip birliklerine düşen görevlere dikkat çekti.

Konuşmasında birinci basamak hekimliğin önemine dikkat çeken Aktan, bu hizmetin kamusal olması gerektiğini söyledi, “Birinci basamakta iyi bir hizmet verilirse sağlık sorunlarının yüzde 80’i ucuz ve etkili şekilde çözülüyor” dedi, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne konuyla ilgili önerilerde bulundu.

“SAĞLIKTAKİ DEĞİŞİMİ CANIMIZ YANARAK İZLİYORUZ”

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Türk Tabipleri Birliği 2’inci Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişken ise konuşmasında tıp eğitiminin nitelikli olmasının önemine vurgu yaparak başladı.

Erişken, Türkiye’deki sağlık politikasında yaşanan değişimlere işaret etti, “Bu değişimi canımız yanarak izliyoruz” dedi.

Erişken, daha sonra konuyla ilgili bir sunum yaptı.

TAK

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.