1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHA HİZMETE GİRDİ
SAHA HİZMETE GİRDİ

SAHA HİZMETE GİRDİ

Antrenman Sahası dün öğleden sonra törenle hizmete girdi.

A+A-

MERHUM SPORCU ALİ HOCA’NIN ADI VERİLEN SAHAYI, GİRNE ANAFARTALAR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ VE TÜRK OCAĞI LİMASOL SPORCULARI KULLANACAK

Spor Dairesi, Girne Kaymakamlığı, Girne Belediyesi ve bazı iş adamlarının katkılarıyla Girne Anafartalar Lisesi’nde (GAL) yapılan “Ali Hoca Antrenman Sahası” dün öğleden sonra törenle hizmete girdi.

saha.jpg

Sahanın açılışını Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, DP-UG Girne Milletvekili Ergün Serdaroğlu, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel, GAL Müdürü Kerim Akpolat ve Türk Ocağı Limasol (TOL) Kulüp Başkanı Fahri Altınör gerçekleştirdi. Törene, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ da katıldı.

Yaklaşık 100 bin Türk Lirası’na mal olan sahayı, okulun açık olduğu saatlerde GAL öğrencileri, sonrasında ise TOL sporcuları kullanacak.

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından sahanın yapımına katkı koyanlara teşekkür plaketleri verildi.

Açılışın ardından ise TOL sporcuları sahada ilk idmanlarını gerçekleştirdi.

TOL kulübünün başkanlığını yapan Ali Hoca, 2009 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle 53 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, sahanın açılış töreninde yaptığı konuşmasında, Ali Hoca’nın özelde TOL genelde ise bir spor sevdalısı olduğunu belirterek, merhum Hoca’nın kulübe hizmetlerinin büyük olduğunu kaydetti.

Bir kişinin adının yaşama veda ettikten sonra güzel bir şekilde anılmasının en büyük zenginlik olduğunu ifade eden Bakan Arabacıoğlu, sahaya merhumun adının verilmesinin ailesi için önemli bir gurur olduğunu belirtti.

Kendisinin de Gönyeli Spor Kulübü’nde başkanlık yaptığını anımsatan Bakan Arabacıoğlu, spor kulüplerinde yöneticilik yapmanın büyük özveri ve sorumluluk gerektirdiğini kaydetti.

Bakan Arabacıoğlu sahanın hayata geçirilmesine katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

AYGIN

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, sahanın hayırlı olmasını dileyerek Karaoğlanoğlı İlkokulu’ndaki sahanın da antrenman sahasına dönüştürülerek Girne’nin bir diğer spor kulübü Doğan Türk Birliği’nin kullanımına verilmesini teklif etti.

Aygın, belediye olarak projenin yarı finansmanını karşılamaya da hazır olduklarını söyledi.

AKPOLAT

GAL Müdürü Kerim Akpolat da yaptığı konuşmada, GAL’e Ali Hoca’nın adını taşıyan bir antrenman sahası kazandırılmasına katkı koyan herkese teşekkür ederek, amaçlarının fiziki alt yapı ve eğitim kalitesiyle okulu en üst seviyeye taşımak olduğunu kaydetti.

ANILDI

TOL Yöneticisi Ersoy Anıldı ise konuşmasında, spor sevdalısı Ali Hoca’nın TOL kulübüne başkanlık dahi birçok kademede özveriyle önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, kulüp başkanlığı görevi esnasında yaşama veda eden merhumun adını yaşatmayı görev bildiklerini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.