1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SAHİBİNDEN SATILIK KALE
SAHİBİNDEN SATILIK KALE

SAHİBİNDEN SATILIK KALE

Borç içinde olan ülkeden...

A+A-

Borç krizinin etkisi altındaki ülkelerden İtalya, aralarında bir kale ve bir Venedik adasının da bulunduğu 50 ‘tarihi’ gayrimenkulü satışa çıkardı.

 

İtalya Ekonomi Bakanı Fabrizio Saccomanni, 50 gayrimenkulün satışından yaklaşık 500 milyon euro gelir elde etmeyi umduklarını açıkladı. Satılacak tarihi binaların yatırımcılar tarafından butik otel, restoran ve müzeye çevrilerek hem istihdam yaratılması, hem de vergi geliri elde edilmesi bekleniyor.

Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, satışa sunulacak tarihi binalar arasında Roma’ya 100 kilometre mesafedeki Viterbo köyündeki Orsini Kalesi de var.

Papa için yapıldı

1270 yılı civarında Papa 3. Nikolas için yapılan kale 15 milyon euro’dan satışa çıkarıldı. Halk tarafından perili olduğuna inanılan kale, 1989 yılına kadar hapishane olarak kullanıldı.

Kale şu anda sanat galerisi olarak hizmet veriyor. Bir diğer satılık gayrimenkül ise Venedik’te, Murano’nun kuzeydoğusundaki Palude’deki San Giacomo adası. 11. yüzyılda keşişler tarafından iskana açılan ada, 1800’lü yıllarda askeri üsse çevrildi. 1961 yılında ise askerlerin terk ettiği adanın lüks bir turizm beldesi haline getirilmesi mümkün gözüküyor.

Saray bile satılacak

İtalya’nın satılacak ‘hazineleri’nden birisi de 18. yüzyıldan kalan Villa Mirabello Sarayı. Milano yakınlarındaki Monza’da yer alan saray Kardinal Durini tarafından yaptırılmış. Ada ve sarayla ilgili fiyat beklentisi açıklanmadı. İtalya daha önce de Sardunya adasındaki bazı deniz fenerlerini otel ve galeriye çevrilmesi için satmıştı. İtalyan Başbakanı Enrico Letta satışın yanı sıra 1.1 milyar euro’luk kemer sıkma önlemlerini devreye almaya hazırlanıyor. Daha sonra da 1.5 milyar euro’luk gayrimenkulün daha satışa çıkarılacağı belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.