1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHİL TEMİZLİĞİ VE UÇURTMA ŞENLİĞİ
SAHİL TEMİZLİĞİ VE UÇURTMA ŞENLİĞİ

SAHİL TEMİZLİĞİ VE UÇURTMA ŞENLİĞİ

Dipkarpaz İlkokulu’nda gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 100 öğrenci yer aldı.

A+A-

Avrupa Birliği tarafından finanse edilip, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - Gelecek için Ortaklık projesi tarafından desteklenip Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Dipkarpaz İlkokulu ortaklığında yürütülen Yeşil Nesil Projesi kapsamında Dipkarpaz İlkokulu öğrencileri Ronnas sahilini temizledi ve uçurtma şenliği yaptı.

MAGEM’den yapılan açıklamaya göre; Yeşil Nesil Projesi kapsamında dün Ronnas sahili temizlendi. Etkinlikte ayrıca çevre ve geri dönüşüm hakkında öğrencilere bilgi verildi ve ardından uçurtma şenliği düzenlendi.

Dipkarpaz İlkokulu’nda gerçekleşen etkinlikte yaklaşık 100 öğrenci yer aldı.

Etkinlik sırasında katı atıkların çevreye ve Karpaz bölgesine verdiği zarara vurgu yapılırken, etkinliğin temizlik yapılan Ronnas kumsalının Karpaz’a özgü ekolojik önemi hakkında da bilgi verildi.

Çocuklar kıyı şeridinde yer alan katı atıkları toplarken, yapılan sosyal sorumluluk etkinliği ile aktif vatandaş olmanın önemine yönelik de farkındalık yarattılar.

Etkinliklerle ilgili olarak daha detaylı bilgiye 0392 365 27 60 numaralı telefondan veya https://www.facebook.com/yesilnesil adresinden ulaşılabiliyor.

Önümüzdeki günlerde yapılacak aktivitelerin programı ise Hazine Avcıları Oyunu, Kuş Yuvası Yapımı, Gala Gecesi ve Sergi (17 Mayıs) olarak açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.