1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHİLLER TEMİZLENECEK
SAHİLLER TEMİZLENECEK

SAHİLLER TEMİZLENECEK

Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkılarıyla satın alınan özel araç, İskele Kaymakamlığı’na bağışlandı

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, sahillerin temizlenmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkılarıyla aldığı iki adet çok yönlü aracın birini düzenlenen törenle İskele Kaymakamlığı’nın himayesine verdi.

Törene İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, Yenirenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, Boğaztepe Muhtarı Özgül Özgüç ve Mehmetçik Muhtarı Hasan Onbaşı katıldı.Sahil temizleme aracının diğeri ise, geçtiğimiz hafta Lapta Belediyesi’nin himayesine verilmişti.

Kirli maddeleri temizliyor.İskele ilçesine bağlı belediyelerin sahil temizliğinde kullanabileceği “Cherrington 5000 tipi Kum- Toprak Temizleme ve Eleme Makinesi” olarak adlandırılan araç, sahildeki tüm kirli maddeleri temizleme işlevini gerçekleştiriyor.

Araç yosunları, tehlikeli dal parçalarını, tıbbi atıkları, camları, taşları, çöpleri, hayvan pisliklerini, sigara izmaritlerini ve sahildeki istenmeyen benzeri maddeleri temizliyor.
Bu işlemleri yapan araç, ayrıca kumu düzelterek güzel bir görünüm kazandırılmasını da sağlıyor.

Dipkarpaz’dan Mağusa’ya İskele Onur Camping sahilinde gerçekleştirilen törende konuşan Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, deniz mevsiminin başladığı bugünlerde halkın daha temiz sahillerde denize girmelerini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Bu kapsamda alınan araçlardan bir tanesinin Lapta bölgesine, diğerinin de İskele Kaymakamlığının himayesine verildiğini belirten Bakan Üstel, İskele sahillerinde var olan kirliliğin artık daha kolay ve modern bir şekilde temizleneceğini söyledi.

Üstel, ilerleyen yıllarda söz konusu araçların sayısının arttırmayı planladıklarını kaydederek araçların alınmasına katkı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyetine teşekkür etti.
İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti denince akla ilk gelenin turizm olduğunu ifade ederek turizmin olmazsa olmazının deniz olduğunu vurguladı.

Sahillerin alınan araçlarla birlikte daha temiz olacağını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, alınan aracın Dipkarpaz’dan Gazimağusa’ya kadar arzu edilen plajlara belli bir ücret karşılığında verileceğini ifade etti.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.