1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ŞAHIS VEYA KURUM İSMİNDEN SÖZ EDİLMEDİ”
“ŞAHIS VEYA KURUM İSMİNDEN SÖZ EDİLMEDİ”

“ŞAHIS VEYA KURUM İSMİNDEN SÖZ EDİLMEDİ”

Devlete ait denize sıfır bir arazinin Bakanlar Kurulu kararıyla bir şahsa kiralanması uygulamasının iptal edildiğine yönelik açıklamasında Başbakan Sibel Siber’in hiçbir kurum ve şahıs isminden söz etmediği bildirildi.

A+A-

Devlete ait denize sıfır bir arazinin Bakanlar Kurulu kararıyla bir şahsa kiralanması uygulamasının iptal edildiğine yönelik açıklamasında Başbakan Sibel Siber’in hiçbir kurum ve şahıs isminden söz etmediği bildirildi.

Başbakanlıktan bugün yapılan yazılı açıklamada, avukat Oğuzhan Hasipoğlu’nun Başbakan Sibel Siber hakkında “gerçek dışı” ifadeler kullandığına yer verildi.

Başbakan Siber’in Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı konuşmada, hiçbir kurum ve şirket adından söz etmediğinin belirtildiği açıklamada, kurul tarafından yapılan kiralamalarla ilgili genel bir bilgi verildiği ve deniz kenarındaki değerli arazilerin gayri kanuni olarak kiralandığının belirtildiği hatırlatıldı.

Başbakanın kurul sonrasındaki açıklamasının amacının, bu tür kiralamayı yapan kişi veya şirketleri kamuoyunda tartışmak olmadığı, geçmiş Bakanlar Kurulu tarafından yapılan gayri kanuni uygulamaları açıklık ve şeffaflık ilkesiyle kamuoyunun bilgisine getirmek olduğu kaydedildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Siber’in 3 Temmuz Çarşamba günkü  Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı sözlü açıklamanın konuyla ilgili olan kısmı da yer aldı:

Açıklama şöyle:

“Bir de biliyorsunuz yatırım amaçlı kamu yararına devlet arazileri kiralanabiliyor. Ama bu demek değildir ki “x” şahıs bir devlet arazisini (denize sıfır 25 dönüme yakın leb-i derya) turizm amaçlı kiralamak için bir ay önce şirket kursun. Sonra Bakanlar Kurulu’na önerge olarak verilsin ve hiçbir proje kamu yararına ne olduğu, ne olacağı ile ilgili hiçbir şey olmadan Bakanlar Kurulu kararıyla şahsın ismi de verilerek şahsa verilsin.

Bakanlar Kurulunca kamu yararına bir devlet arazisi kiralanacaksa buna sadece Maliye karar verir. Maliye’nin gündemindedir. Şimdi size Yüksek Mahkeme’nin daha önce verdiği bir yazıyı okumak istiyorum; bir görüşü. İçişleri Bakanlığı’nın kira sözleşmesinin kiminle yapılacağını belirleme yetkisi yoktur. İçişleri Bakanlığı Bakanlar Kuruluna verdiği önergede kira yapılacak şirketi işaret etmekle yetki yoktur. İçişleri Bakanlığı Bakanlar Kuruluna verdiği öneride kira yapılacak şirketi işaret etmekle yetki gaspında bulunur. Maliye Bakanlığı’nın özgürce karar vermesini engeller.

Bizim bu önergelerin de birçoğunda, İçişleri Bakanlığı, filan şahıs turizm amaçlı veya filan şirket yatırım yapmak amacıyla filan filan parselleri kiralamayı talep etmiştir şeklinde önergeler veriliyor. Ve bu önergeler geçiyor. Biz yatırımcılarımıza karşı değiliz. Ülke yararına, ülke gençlerine ülkemizin güzelliğine katkı yapacak, ekonomik gelirlerimizi artıracak doğayla, çevreyle barışık, bizle barışık, sizle barışık yatırımlara karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz, bu devletin kıymetli arazilerinin rant olarak birilerine peşkeş çekilmesidir. Bunların üzerinde duracağız, bu dosyalar bir bir incelenecek. Bugün böyle bir dosyayı iptal ettik. Bunu da bilginize getirmek istiyorum. Çalışmalarımız devam ediyor”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum