1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE BELGEYLE VİZE ALMAYA ÇALIŞTI!
SAHTE BELGEYLE VİZE ALMAYA ÇALIŞTI!

SAHTE BELGEYLE VİZE ALMAYA ÇALIŞTI!

Sahte öğrenci belgesi düzenleyerek TC Elçiliğinde tedavüle süren Hassani Yousaf, polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da TC Elçiliğine sahte öğrenci belgesi ibraz ederek TC’ye gitmek için vize almaya çalışan Comoros Adaları vatandaşı Hassani Yousaf, polis tarafından gözaltına alınarak yargı huzuruna çıkarıldı. Polis mahkemede yaptığı açıklamada ise zanlıya yardımcı olan Nijerya uyruklu bir kişinin aranmakta olduğunu söyledi.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Mahan, Comoros Adaları vatandaşı zanlıHassanniYousaf’ın sahte belgeyi tedavüle sürme ve sahtekarlıkla kayıt temini suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Lefkoşa’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyük Elçiliği’ne 12 Eylül tarihinde giderek vize başvurusu içinUluslar Arası Kıbrıs Üniversitesi adına düzenlenmiş sahte öğrenci belgesini tedavüle sürdüğünü açıklayan Mahan,zanlının Lefkoşa bölgesinde tespit edilerekgözaltına alındığını kaydetti.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmada 7 Eylül’de Ercan’dan KKTC’ye giriş yaptığının, 12 Eylül’de ise Muhaceret Dairesine giderek sahte belgeleri tedavüle sürdüğüne de değinen Mustafa Mahan, zanlının yine 2012 yılında Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrenci olarak kayıt yaptırdığı, 3 ay okula gittiği ve hala söz konusu okula borcu olduğuna değindi.

Mustafa Mahan, yürütülen soruşturmada zanlının internetten konuştuğu ve kendisine sahte evrak olayında yardımcı olduğu düşünülen Nijerya uyruklu bir kişinin de aranmakta olduğuna değinerek, zanlının pasaportunda yapılan incelemede de öğrenci vizesinin dolmadığını ancak dolduğunu zannettiği için konu suçu işlediği tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığına işaret eden Mahan, yürütülen tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının suçla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

dsc_4073.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.