1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE DEĞİLMİŞ!
SAHTE DEĞİLMİŞ!

SAHTE DEĞİLMİŞ!

Sahibi aranıyor!

A+A-

Kamerunlu Agnes Forteh Ategwa’nın Kuzey Kıbrıs’a giriş yaparken kullandığı pasaportun Alman bir şahsa ait olduğu tespit edildi
 

Suna ERDEN

Başkasına ait Alman pasaportu ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan ve aynı pasaportla Güney Kıbrıs’a gidip gelen ve 18 Mayıs 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya çalışırken yakalanan Kamerun uyruklu Agnes Forteh Ategwa hakkındaki soruşturma sürüyor. Polis, Alman bir şahsa ait olduğu belirlenen pasaportun sahibine ulaşmaya çalışırken, zanlı dün ek süre talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Sahte olmadığı ve Alman bir şahsa ait olduğu tespit edilen pasaportun zanlının eline nasıl geçtiği araştırılıyor.

Sadece bir gün kaldı

Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, 18 Mayıs 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmaya hazırlanan zanlı Agnes Forteh Ategwa’nın görevli memura başkası adına düzenlenmiş Almanya pasaportu verdiğini söyledi. Polis, durumun fark edildiğini, zanlının tutuklandığını, yapılan ileri soruşturmada zanlının Alman pasaport ile 17 Mayıs 2018 tarihinde saat 18.15’de Ercan Havaalanı’ndan ülkeye girişi olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Polis, zanlının ülkeye giriş yaptıktan sonra Almanya pasaportu ile Kermiya Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a gittiğini ve daha sonra KKTC’ye dönüş yaptığını söyledi.
 

Pasaportun sahibi aranıyor

 Polis pasaportun sahte olmadığını ve sahibine de ulaşabilmek için yazışmalar başlatıldığını söyledi. Polis, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini, vermiş olduğu araştırılacağını, ayrıca söz konusu pasaport ile yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığının kamera görüntülerine bakılarak tespit edileceğini belirtti. Polis, zanlının taksi aracılığı ile Güneye geçtiği beyanında bulunduğunu, bu konuda da araştırma yapılacağını belirterek, zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme 4 yerine zanlının tutukluluk süresini 2 gün uzattı.

Haber Kaynağı: Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.