1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE EVRAK DÜZENLEDİLER, TUTUKLANDILAR
SAHTE EVRAK DÜZENLEDİLER, TUTUKLANDILAR

SAHTE EVRAK DÜZENLEDİLER, TUTUKLANDILAR

Sahte evrak düzenleyerek KKTC’ye giriş yaptıkları tespit edilen 1 kaptan ve 3 gemi mürettebatı tutuklandı

A+A-

Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi’nden 15 Mayıs 2013 tarihinde çıkış yaparak Mısır’ın Port Side Limanı’na uğramadığı halde sahte çıkış belgesi düzenleyip Gazimağusa Liman Başkanlığı’na veren Osi isimli geminin kaptanı Omar Hadad ile 3 gemi mürettebatı Ahmad Abou Omar, Ali Dabbagh ve Tarek Hajyahey dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte evrak düzenleme”, “Sahte evrakı tedavüle sürmek” ve “Sahte davranışla kayıt temin etme” suçlamaları ile yargıç karşısına çıkarılan 4 kişi hakkında 2 gün tutukluluk süresi temin edildi.

Soruşturma yeni başladı
Konu ile ilgili soruşturmayı yürüten polis memuru Mehmet Kortaç, Osi isimli geminin 15 Mayıs tarihinde 500 karton sigara ile 1 konteyner tıbbi ilaç malzemesi yüklenerek Omar Hadad kaptanlığında Mısır’ın Port Side Limanı’na gitmek üzere yol aldığını söyledi. Söz konusu geminin Mısır’a gitmediğinin tespit edildiğini belirten Kortaç, geminin 24 Mayıs 2013 tarihinde tekrardan Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi’ne demirlediğini ve zanlı Omar Hadad’ın sahtelenen çıkış belgesini Liman Dairesi Müdürlüğü’ne vererek sahte davranışla kayıt temin ettiğini açıkladı. Konu ile ilgili soruşturmanın henüz yeni başlatıldığına dikkat çeken Kortaç gemi kaptanı ve mürettebatlarının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
2 gün tutuklu kalacaklar
Mahkeme aleyhlerinde soruşturma başlatılan gemi kaptanı Omar Hadad ile 3 gemi mürettebatı Ahmad Abou Omar, Ali Dabbagh ve Tarek Hajyahey’in 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.

Kaynak:Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.