1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE EVRAKTAN İÇERİ GİTTİ!
SAHTE EVRAKTAN İÇERİ GİTTİ!

SAHTE EVRAKTAN İÇERİ GİTTİ!

Sahte evrak düzenleme suçu yaygınlaştı

A+A-

“Sahte evrak düzenleme” suçundan Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hüseyin Gün, işlediği suçlardan 2 yıl hapse mahkûm edildi. Mahkeme kararında işlenen suçun yaygınlığına dikkati çekti

Devrim DEMİR

Girne’de 2016 yılında “sahte evrak düzenleme” suçundan tutuklanan ve yargılanmak üzere teminata bağlanan Hüseyin Gün aleyhindeki dava dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet kararını Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu okudu.

Gün, işlediği suçlardan 2 yıl hapse mahkûm edildi.

Yargılandığı davalardan suçlu bulundu

Kararda sanığın işlediği suçların 2016 yılında  “Sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme, sahtekârlıkla para temini” suçları olduğu anımsatıldı.
Sanığın işlediği suçun ciddiyetine vurgu yapan Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu,  bu tür suçların toplumu huzursuz eden suçlar olduğuna değinerek caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Sanığın benzer suçlardan 2000 yılında Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 3 ay hapse mahkûm edildiğine de dikkati çeken Beyoğlu, sanık Hüseyin Gün’ün yargılandığı suçların 2016 yılında en mahkeme önüne gelen en yaygın suçlardan biri olduğunu ve mahkeme faaliyet raporlarına da yansıdığına vurgu yaptı.

Beyoğlu, Gün’ü yargılandığı davalardan 2 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.