1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE MAKEDON LOKMACI'DAN GEÇEMEDİ!
SAHTE MAKEDON LOKMACI'DAN GEÇEMEDİ!

SAHTE MAKEDON LOKMACI'DAN GEÇEMEDİ!

Mahkemeye çıkarıldı!

A+A-

Evrim Kamalı

Lefkoşa’da önceki gün tasarrufunda bulundurduğu sahte Makedonya kimlik kartı ile Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışan zanlı Selçuk Boyoğlu tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Polis Memuru Fuat Kurtulan, olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtulan, zanlı Selçuk Boyoğlu’nun “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme, sahtekârlıkla kayıt temini ve başkasının kimliğine bürünme” suçundan methaldar olduğunu söyledi. 

“900 Euro karşılığında temin etti”

Polis zanlının 29 Ekim saat 09.30 sıralarında, Lefkoşa’da, Lokmacı Sınır Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a geçmeye çalışırken, tasarrufunda bulundurduğu ve önceden 900 Euro karşılığında temin ettiği sahte Makedonya kimlik kartını tedavüle sürdüğünü ve sahtekârlıkla kayıt temin ettiğini ifade etti. Polis tedavüle sürdüğü pasaportun tespit edildiğini ve aleyhinde soruşturma başlatıldığını belirterek, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis Memuru Kurtulan, zanlı aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.  

Yargıç Meltem Dündar, KKTC’de hiçbir yasal bağı olmayan zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla 20 günü geçmeyen bir süre, davalarını cezaevinde beklemesine karar verdi.

Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.