1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'SAHTE MEHDİ' GÖZÜNÜ KKTC'YE DİKTİ
'SAHTE MEHDİ' GÖZÜNÜ KKTC'YE DİKTİ

'SAHTE MEHDİ' GÖZÜNÜ KKTC'YE DİKTİ

'SAHTE MEHDİ' GÖZÜNÜ KKTC'YE DİKTİ

A+A-

Türkiye’de ‘Sahte Mehdi’ olarak bilinen İskender Evrenesoğlu’nun temsilcileri, KKTC halkını tarikata bağlamak için köyleri dolaşıyor ve “el öpenlerin cennete gideceğini’ söylüyor.

Türkiye’de kurduğu internet siteleri ve derneklerle, Kur’an-ı Kerim’i kendi çıkarları doğrultusunda yorumladığı iddia edilen İskender Evrenesoğlu’na bağlı tarikat üyelerinin, son zamanlarda Kuzey Kıbrıs’a akın ederek, köyleri dolaşmaya başladıkları bildirildi. Vatandaşların ihbarı üzerine araştırma yapan Diyalog muhabiri, Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay ile de görüştü. Atalay, “Olay bilgimizdedir, gerekli işlemleri başlattık” dedi.

   Kıbrıs’ın köylerinde dağıtılan sahte Kur’an-ı Kerim’i göstererek, tarikata üye yapmaya çalışan Evrenesloğlu yandaşları, “El öperek bize katılırsanız cennete gideceksiniz” diyor.

 

Sohbet düzenliyorlar...
Türkiye’de kendini mehdi ilan eden ve İmam İskender Alimihr ismini kendisine Allah’ın verdiğini iddia eden İskender Evrenesoğlu, Kur’an’daki “İslam, mutluluk, huzur” gibi kulağa hoş gelen söylemlerle hareket ederek, yandaşları ile birlikte Kıbrıs’ta da faaliyete başaldı.
Ülkenin dört bir yanında sohbetler düzenleyen ‘Sahte Mehdi’nin’ yandaşları, insanları salonlarda toplayarak, kendi düşüncelerini aktardığı Kur’an-ı Kerim’leri dağıtıyorlar. Evrenesoğlu’nun yandaşlarının İmam İskender Alimihr’e bağlılık bildiren ve onun gösterdiği yoldan gidenlere, Cennet kapılarının sonuna kadar açıldığı yönünde vaatlerde bulunduğu öne sürüldü.
Konu hakkında Diyalog’un görüşüne başvurduğu Din İşleri Başkanı Talip Atalay, söz konusu tarikattan haberdar olduklarını, olayın çevre sakinlerinin şikayeti üzerine polise de taşındığını dile getirerek, “Gerekenin yapılması için çalışma başlattık. Bu kişilerin asıl amacı sohbetlerden sonra ortaya çıkıyor. El öptürüyorlar, kendi şeyhlerine tapılmasını istiyorlar. Eli öpersen de tövbe etmiş sayılıp, müridi olacaklarını ve günahlarından azat edilecekleri söyleniyor” dedi.


 

Soydam: Sahte Kur’an-ı Kerim dağıtıyorlar.
 
Diyalog’a ulaşan Salih Soydam isimli bir okur, üç haftadır bu kişilerin faaliyette olduklarını, dağıtılan Kur’an’ı eline aldığında sahte olduğunu anladığını belirtti.
Din İşleri Dairesi’ne de şikayette bulunduğunu belirten Soydam, “İnsanların güzel duygularıyla oynuyorlar. Kendi saptırdığı düşüncelerini, kendi çıkarları doğrultusunda yayımlıyor. Buna biri dur desin” diyerek, bu kişilerin kendini mehdi ilan eden İskender Evrenesoğlu’nun yandaşları olduğunu savundu.

 

Köy sakinleri de rahatsız
Demirhan Köyü’ne açılan Evrensel Sevgi ve Tasavvuf Derneği adı altında faaliyet gösterdikleri ileri sürülen İskender Evrenesoğlu’nun yandaşları, köy sakinlerini de rahatsız ediyor.
Köyde bulunan bazı vatandaşlar, derneğin içerisinden çığlıkların yükseldiğini, sözde mehdinin yandaşlarının ibadet ettiklerini söylediklerini ifade etti.
 
Demirhan Muhtarı Cemil Şensoy da köyden bazı kişilerin de bununla ilgili polise şikayette bulunduğunu aktardı.
 
Akdoğan ve Yeniboğaziçi’nden kovuldular
Sohbet edeceklerini söyleyerek köy köy gezerek derneklerine insanları davet eden sahte mehdinin yandaşları, durumun farkında olan Akdoğan ve Yeniboğaziçi sakinleri tarafından  kovuldu.

 

Atalay: Olay bizimde polisin de bilgisinde
Din İşleri Başkanı Talip Atalay ise, söz konusu tarikattan haberdar olduklarını, olayın çevre sakinlerinin şikayeti üzerine polise de taşındığını dile getirerek, “Gerekenin yapılması için çalışma başlattık. Bu kişilerin asıl amacı sohbetlerden sonra ortaya çıkıyor. El öptürüyorlar, kendi şeyhlerine tapılmasını istiyorlar. Eli öpersen de tövbe etmiş sayılıp, müridi olacaklarını ve günahlarından azat edilecekleri söyleniyor” dedi.
 
Daha önce Kıbrıs’ta bunun gibi bir duruma rastlanmadığına dikkat çeken Atalay, “Arkadaşlar iz peşinde. Gereken çalışmalar yapılıyor ve bu tarikatın ne yaptığını araştırıyorlar” şeklinde konuştu.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.