1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE MİT KİMLİĞİ İLE KKTC'YE GELİP...
SAHTE MİT KİMLİĞİ İLE KKTC'YE GELİP...

SAHTE MİT KİMLİĞİ İLE KKTC'YE GELİP...

(MİT) kimliği ile KKTC’ye geldi...6 kişi ile birlikte KKTC’ye geldiğini itiraf etti;

A+A-

Türkiye’den temin ettiği sahte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kimliği ile KKTC’ye gelen Dikmen Kanatlı tutuklandı

Evrim KAMALI

Ülkemizde Türkiye’den temin ettiği sahte Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kimliği ile başkasının kimliğine bürünerek dolandırmaya çalışan zanlı Dikmen Kanatlı tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Mehmet Salih Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı. Yavuz, zanlının sahte resmi evrak düzenleme, tedavüle sürme ve başkasının kimliğine bürünme suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis, zanlının Türkiye’de 2014 yılında Ahmet Osman Çevikoğlu adına düzenlenmiş olduğu Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait sahte kimliği önceki gün bir işyerine ibraz ettiğini ve şikâyet üzerine tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının ilk etapta MİT çalışanı olduğunu ancak daha sonra gönüllü ifade verdiğini ve 6 kişi ile birlikte KKTC’ye geldiğini itiraf ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Polis, zanlının bir gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilk etapta 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Halkın Sesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.