1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE PARA İLE İLGİLİ UZMAN RAPORLARI BEKLENİYOR
SAHTE PARA İLE İLGİLİ UZMAN RAPORLARI BEKLENİYOR

SAHTE PARA İLE İLGİLİ UZMAN RAPORLARI BEKLENİYOR

Sahte para ile ilgili uzman raporları bekleniyor

A+A-

Ülkedeki bazı para sayma makinelerine yakalanmadan geçebilen sahte ABD Dolarlarıyla ilgili polis soruşturması sürüyor. Polis, piyasada halen çok sayıda sahte dolar olduğunu belirtti ve Taner Habib ve Abdulmecit Tat’ın tasarrufunda bulunan 137 adet 100’lük banknotlar halindeki sahte paralarla ilgili uzman raporlarının henüz ellerine ulaşmadığını açıkladı. Mahkeme, iki zanlının üç gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Elmas TOKAY

Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede kısa bir süre önce ele geçen 137 adet 100’lük banknotlar halinde sahte ABD Doları ele geçirilmesiyle ilgili başlatılan polis soruşturması devam ediyor.

Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede 10-11 Eylül tarihleri arasında canlı oyun masasında oynanan ve farklı seri numaraları bulunan 80 adet 100’lük Amerikan Doları banknotun, para sayma makinesinden geçmediği bilgisi üzerine Girne Polisi soruşturma başlatmıştı.

Kumarhanenin güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından sahte banknotlarla kumar oynadıkları tespit edilen Taner Habib ve Abdulmecit Tat gözaltına alınmış ve birlikte kaldıkları odadaki kilitli kasa içerisinde sahte olduğuna inanılan 1 adet 50 Amerikan Doları ve seri numaraları birbirinden farklı 51 adet 100 Amerikan Doları ve zanlı Habib’in üzerinde ise 5 adet 100 Amerikan Doları bulunmuştu.

3 gün daha tutuklu kalacaklar

Zanlılar Taner Habib ve Abdulmecit Tat, 6 günlük tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, iddia makamı adına Savcı Mustafa Atakara, Girne Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mahmut Borucu’yu tanık olarak dinletti.

Borucu, soruşturmanın devam ettiğine dikkat çekerek, hâlâ aranan ve sahte olduğuna inanılan çok sayıda dolar olduğunu kaydetti.

İlgili kurumlarla yapılan yazışmalara henüz yanıt gelmediğini kaydeden Borucu, sahte olduğuna inanılan 137 adet Amerikan Doları’yla ilgili sahtecilik uzmanın raporunun gelmediğini belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini, aranan emareler olduğunu belirten Borucu, bu aşamada zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Sunulan şahadet ışığında meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu, tahkikatın selameti için zanlıların 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.