1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE PARAYA 9 AY HAPİSLİK
SAHTE PARAYA 9 AY HAPİSLİK

SAHTE PARAYA 9 AY HAPİSLİK

Sahte paraya 9 ay hapislik

A+A-

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında, 95 adet 10 İngiliz Sterlini banknotu tasarrufunda bulundurup daha sonra tedavüle süren Kemal Numan Mehmet’le ilgili kararını açıkladı
 
Elmas TOKAY

Girne’de, 2013 yılında, bir eğlence mekanına, sahte 10 İngiliz Sterlini banknot vererek tedavüle süren ve daha sonraki polis soruşturmasında tasarrufunda 94 adet daha sahte 10 İngiliz Sterlini banknot bulunan Kemal Numan Mehmet’le ilgili karar açıklandı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet’i, “sahte para tasarrufu”, “sahte banknotu tedavüle sürme” suçlarından toplam 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Mesut Mesutoğlu ve Yargıç Hasan Dağlı’nın baktığı davanın karar oturumunda, iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Egemen Metay, sanığı temsilen Avukat Tansel Özustaoğlu hazır bulundu.

Olay nasıl olmuştu?

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2013 Ağustos ayında, Girne’de bir eğlence mekanında, Kemal Numan Mehmet’in, barmene, sahte 10 İngiliz Sterlini banknot verdiği bilgisini alması üzerine harekete geçmişti. Polisin yapılan sorgulama sonrası, sanığın Boğazköy’deki evinde mahkeme emriyle yaptığı aramada, evin bahçesinde 95 adet sahte 10’luk banknotlar halinde İngiliz Sterlini bulunmuş ve emare olarak alınmıştı.

Kararı, yargıç Dağlı okudu

Sanık Kemal Numan Mehmet aleyhindeki davalarla ilgili heyet adına alınan kararı okuyan Yargıç Hasan Dağlı, cezalandırma prensipleri ve hukuki prensipler üzerinde durdu.

Sanığın itham edilerek yargılandığı tüm davalardan, sunulan olgu ve emareler ışığında suçlu bulduklarını kaydeden Dağlı, sanığa hapislik cezası dışında bir ceza vermenin adil olmayacağına kanaat getirdiklerini söyledi.

Dağlı, tüm olgular ışığında ve sanığın genç bir suçlu olduğuna da dikkate aldıklarını kaydetti.

Dağlı, sanığa, aleyhine getirilen ve suçlu bulunduğu davalardan 9 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.