1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE PASAPORTLA BANKALARDAN PARA ÇEKTİ
SAHTE PASAPORTLA BANKALARDAN PARA ÇEKTİ

SAHTE PASAPORTLA BANKALARDAN PARA ÇEKTİ

SAHTE PASAPORTLA BANKALARDAN PARA ÇEKTİ

A+A-

Ülkede birçok banka şubesinde sahte pasaport tedavüle sürerek 127 bin 501 Euro, 159 bin 774 Dolar ve 10 bin 620 TL parayı sahte davranışla temin eden David Adekunle Olanrewaju, KKTC’den çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandı

Gamze PİR BAYKUR

KKTC genelinde faaliyet gösteren birçok banka şubesinde David Gardner adına düzenlenmiş sahte pasaportu tedavüle sürerek 127 bin 501 Euro, 159 bin 774 Amerikan Doları ve 10 bin 620 TL parayı sahte davranışla temin eden 29 yaşındaki zanlı David Adekunle Olanrewaju önceki gün KKTC’den çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandı. “Sahte resmi belge düzenleme”, “Sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve "Sahte davranışla para temin etme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Olanrewaju tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

KKTC DIŞINA ÇIKIŞ YAPMAK İSTERKEN TESPİT EDİLDİ...

Mali Şuçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Yılmaz Kuş, 20 Eylül 2013 tarihinde Maliye Bakanlığı’na bağlı Para Kambiyo Dairesi tarafından David Gardner ile ilgili olarak şüpheli işlem ihbarında bulunulduğunu söyledi. Akabinde David Gardner ile ilgili yapılan soruşturmada böyle bir kişinin KKTC’ye giriş yapmadığının tespit edildiğini belirten Kuş, yürütülen ileri soruşturmada zanlı David Adekunle Olanrewaju’nun 12 Kasım 2012 ile 3 Ekim 2013 tarihleri arasında David Gardner adına sahte pasaport düzenleyip başkasının kimliğine büründükten sonra konu sahte pasaportu KKTC genelinde faaliyet gösteren birçok banka şubesinde tedavüle sürdüğü ve adına 127 bin 501 Euro, 159 bin 774 Amerikan Doları ve 10 bin 620 TL parayı sahte davranışla temin ettiğinin tespit edildiğini açıkladı. Zanlının 26 Haziran 2015 tarihinde KKTC’den çıkış yapmak isterken tespit edilip tutuklandığını belirten Kuş, zanlının Lefke’de bulunan evinde yapılan aramada banka hesap numaraları ile bazı kişilerin isimlerinin yazılı bulunduğu çeşitli not kağıtlarının tespit edildiğini açıkladı.

EL YAZI VE İMZA ÖRNEKLERİ ALINDI

Polis Memuru Yılmaz Kuş, Mağusa’da faaliyet gösteren Ziraat Bankası’ndan kamera kayıtlarını temin ettiklerini ve diğer bankalardan da kamera kayıtlarının temin edilip inceleneceğini söyledi. Zanlı  David Adekunle Olanrewaju’nun konu kamera kayıtlarındaki kişinin kendisinin olmadığını iddia ettiğini söyleyen Kuş, bu iddialar üzerine zanlıdan el yazı ve imza örneklerinin alınıp El Yazı ve İmza Örnekleri Uzmanı tarafından incelendiğini belirtti. Kuş, uzman tarafından yapılan incelemede ise bankalardaki formların zanlının kendi el yazısı ile yazılıp doldurulduğu ve imzalandığının tespit edildiğini açıkladı. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Kuş, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı David Adekunle Olanrewaju’nun tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

HalkınSesi

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.