1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTE PLAKA TAKTI VE...
SAHTE PLAKA TAKTI VE...

SAHTE PLAKA TAKTI VE...

Sahte plaka takarak;

A+A-

 

Sınırdan geçti limanda yakalandı

 

Sahte plaka taktığı arabası ile Akıncılar köyünden Güney Kıbrıs’a geçerek, Romanya uyruklu Doru Gheorghe’ı KKTC’ye getiren Barış Gül, Mağusa’da yakalandı

Gazimağusa Polis Müdürlüğü tarafından 2013 yılında “Bina açma” ve “Sirkat” suçlarından aranan zanlı Barış Gül, insan kaçakçılığı suçundan önceki gün tutuklandı. Gazimağusa Polis Müdürlüğü tarafından hakkında tutuklama emri olan Barış Gül ve Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak Kuzey Kıbrıs’a geçirdiği Romanya uyruklu 1 kişi Mağusa Limanı’nda polis tarafından tespit edilip tutuklandı.

Barış Gül ve Romanya uyruklu Doru Gheorghe dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Soruşturmanın devam ettiğini göz önünde bulunduran Yargıç Pınar Beyoğlu, zanlıların bugün yeniden mahkemeye çıkarılmalarına emir verdi.

Sahte plaka takarak askeri bölgeyi ihlal etti

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Akıncılar Karakolunda görev yapan soruşturma memuru Şit Güneş mahkemede ifade verdi. Şit Güneş verdiği ifadesinde zanlı Barış Gül’ün polis tarafından arandığını ve hakkında tutuklama emri olduğunu anlattı. Soruşturma memuru, Barış Gül’ün 19 Temmuz tarihinde kendisine ait GU 134 plaklı aracı ile Akıncılar köyünde “Askeri yasak bölgeyi” ihlal ederek Güney Kıbrıs’ta Dali köyüne geçerek aynı günün akşamı saat 23.30 sıralarında Romanya uyruklu Doru Gheorghe ile Kuzey’e geçtiğini söyledi.

Soruşturmayı yürüten polis memuru Şit Güneş, zanlı Barış Gül’ün ve Doru Gheorghe’nin önceki gece saat 01.00 sıralarında Gazimağusa Limanı’nda polis ekipleri tarafından tespit edilip tutuklanarak Akıncılar Karakoluna teslim edildiklerini kaydetti. Aynı akşam yapılan soruşturmada zanlı Barış Gül’ün GU 134 plakalı aracına sahte plaka takarak Güney Kıbrıs’a ve yine KKTC’ye geçtiğine dair ifade verdiğini söyledi.

Bugün yeniden mahkemeye çıkarılacaklar 

Polis memuru Şit Güneş, başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını Barış Gül’ün yönetimindeki GU 134 plakalı van aracın Ticaret Dairesi ve Gümrük Dairesi tarafından araştırılması gerektiğini söyleyerek zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

“İlk defa geçtim”
Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan Romanya uyruklu  Doru Gheorghe söz hakkı istedi. Salonda söz hakkı alan Romanya uyruklu Gheorghe daha önce böyle bir suç işlemediğini ve ülkesine gitmesi gerektiğini anlattı. Doru Gheorghe, “Çok özür dilerim ben daha önce böyle bir suç işlemedim. Ülkeme gitmem gerekiyor parasını ödeyip serbest bırakılmak istiyorum” diyerek kendini savundu.

Yargıç Pınar Beyoğlu, polisin talep etmiş olduğu 3 günlük sürenin fazla olduğunu zanlı Barış Gül ve  Doru Gheorghe’nin bugün yeniden mahkemeye çıkarılmalarına emir verdi.

Havadis

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.