1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAHTEKARLIKLA 125 BİN EURO ALDI!
SAHTEKARLIKLA 125 BİN EURO ALDI!

SAHTEKARLIKLA 125 BİN EURO ALDI!

Sahtekarlıkla 125 bin Euro aldı!

A+A-

Kendini iş adamı olarak tanıtarak Hacı Işık isimli kişiden 2011 yılı içinde sahtekarlıkla 125 bin Euro temin ettiği iddia edilen zanlılar Hüseyin Ergin ve Mehmet Yılmaz 3 yıl sonra gözaltına alınarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri alındı.

Abbas ELMAS

Sahtekarlıkla Hacı Işık isimli kişiden 125 bin Euro temin ettikleri iddia edilen Hüseyin Ergin ve Mehmet Yılmaz polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru, zanlı Hüseyin Ergin ve Mehmet Yılmaz’ın “Başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis, Zanlı Hüseyin Ergin’in 2011 yılı içinde kendisini Güzelyurt Lemar müdürü olduğunu, ayni zamanda Merit Otel’e sebze meyve tedarikçisi olduğunu ve Güney’de sattığı tarlalardan 12 milyon Euro alacağını beyan ettiğini ve zanlı Mehmet Yılmaz’ı da tercümanı olarak tanıtarak Hacı Işık’tan sahtekarlıkla 125 bin Euro temin ettiklerini söyledi.

Her iki zanlının da verdikleri gönüllü ifadede suçlarını kabul ettiklerini kaydeden polis, olayla ilgili alınması gereken birçok ifade olduğunu belirterek, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 3 gün süreyle polis nezaretinde kalmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.