1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAKARLIKLARI YANGINA SEBEP OLDU
SAKARLIKLARI YANGINA SEBEP OLDU

SAKARLIKLARI YANGINA SEBEP OLDU

Yabani arıların yaptığı balı almak için ateş yakan ve 24 adet zeytin ağacının yanmasına neden olan 2 kişi mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Türkmenköy’de yabani arıların yaptığı balı almak için ateş yakan Güvercinlik sakinleri Ali Börklüce ve Fazıl Hopurcuoğlu çıkan yangın sonucu 24 adet zeytin ağacının yanmasına neden oldukları için tutuklandı.

“Ekinleri ve büyümekte olan bitkileri ateşe verme” suçunda polis tarafından teminat maksatlı mahkemeye çıkarılan her iki zanlı da KKTC vatandaşı birer kefilin lehlerine imza ettiği 10’ar bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakıldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli Polis Müfettiş Muavini Mustafa Özkantürk’ü tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlıların 22 Ağustos 2013 tarihinde Türkmenköy’de, Beyarmudu kavşağı ve Türkmenköy anayolu üzerinde bulunan yaban arılarının yaptığı balı almak için tasarruflarında bulunan çakmak ve ateşi kuvvetlendirmek için kullanılan körükle ateş yaktıklarını söyledi.

Zanlıların yaktığı ateşin kontrolden çıkması üzerine çıkan yangında Türkmenköylü Ahmet Korol’a ait 2 dönüm tarla içerisinde bulunan 4 adet zeytin ağacının kısmen yandığını anlatan polis müfettişi, Enver Olgan’a ait 2 dönüm arazi içerisindeki 3 adet zeytin ağacının tamamen, 17 adet zeytin ağacının ise kısmen yanmasına neden olduklarını açıkladı.

Zanlıların TC - KKTC vatandaşı olduklarını ve aleyhlerine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini ifade eden Mustafa Özkantürk, mahkemeden zanlıların davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için uygun bir teminatla serbest bırakılmalarını talep etti.

Yargıç Banu Soyer her iki zanlının da pasaport ve seyahat belgelerine el koyarak KKTC dışına çıkışlarına yasak getirirken zanlılar lehine birer KKTC vatandaşı kefilin 10’ar bin TL’lik kefalet senedi imza etmeleri karşılığında serbest bırakılmalarını emretti.

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.