1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAKARYA MARKETİ SOYDUKLARI
SAKARYA MARKETİ SOYDUKLARI

SAKARYA MARKETİ SOYDUKLARI

Sakarya Marketi soydukları

A+A-

Sakarya Marketi soydukları, Mustafa Korkmaz isimli taksiciyi darp ederek parasını aldıkları ileri sürülen Kamerunlular, serbest bırakılmaları için mahkemeden af dilediler ama başarılı olamadılar

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da gerçekleşen ve kamuoyunda büyük infiale yol açan Sakarya Market soygunu ile taksici Mustafa Korkmaz soygunu meselesi ile ilgili olarak tutuklanan Kamerun uyruklu zanlılar Valery Sante ile Chenji Njoh dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı.
Savunma avukatı tarafından yeminli şahadete çağrılan zanlılar mahkemeye serbest bırakılmaları için yalvarsa da mahkemeyi ikna edemeyerek hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildiler.

Elimizde yeterli şahadet var
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Engin Yıldız, zanlıların 28 Eylül 2015 ile 26 Ekim 2015 tarihlerinde Gazimağusa’da gerçekleştirilen 2 ayrı soygun meselesi ile ilgili tutuklu bulunduklarını söyledi.
Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda soygun olayında zanlıların giymiş olduğu kıyafet ile ayakkabıların bulunduğunu belirten  Yıldız, zanlıların Mustafa Korkmaz isimli taksi şoförünü soydukları gece kendileri ile beraber taksiye binen başka bir şahsın, zanlıların konu taksiye bindiğine dair kendilerine ifade verdiklerini ve kamera görüntülerinden de zanlılar ile konu şahsın soygunun gerçekleştirildiği taksiye bindiklerinin ve konu şahsın taksiden inip zanlıların taksi ile yola devam ettiklerinin net olarak belirlendiğini anlattı.

Kaçmaya hazırlanıyorlardı
Zanlıların yapılan teknik takip sonucu 28 Ekim 2015 tarihinde Lefkoşa’da tespit edilip tutuklandıklarını anımsatan Yıldız, içerisinde zanlılara ait olan pasaport ve kıyafetlerin bulunduğu bir valizinde zanlıların tasarrufunda bulunduğunu ve zanlıların kaçma hazırlıklarında olduğunun tespit edildiğini anlattı.

İlk etapta zanlıların Kamerun uyruklu oldukları halde Nijerya uyruklu olduklarını ve bir birilerini tanımadıklarını beyan ederek kendilerini yanıltmaya çalıştıklarını belirten Yıldız, zanlıların 28 Ekim tarihinden bu yana tutuklu bulunduklarını anımsattı

Kaçma ihtimalleri yüksek ihtimal
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların soruşturmaya müdahale edemeyecek pozisyonda olduğunu belirten Yıldız, zanlıların işlemiş oldukları suçun müebbet hapis cezası öngören çok ciddi bir suç olduğunu ifade ederek, yargılanmaktan kaçmaları kuvvetle ihtimal olan zanlıların hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.
Avukat: Suçu müvekkillerime yıktınız
Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar, müvekkillerinin konu suçlar ile hiçbir alakaları olmadığını savundu. Polisin kamuoyunda infial yaratan olaydan dolayı üzerindeki baskıyı atmak için konu suçları müvekkillerinin üstüne yıkmaya çalıştığını iddia eden Sanıvar, cezaevi talebine itiraz etti.

Valery Sante: Nijeryalı sanatçı geleceği için Lefkoşa’ya gittik
Avukat Ramadan Sanıvar zanlıları tanık kürsüsünde yeminli şahadete çağırdı. Yeminli şahadet veren zanlı 1 Valery Sante,  yakalandıkları tarihte Nijerya’dan bir sanatçı geleceği için kendilerinin broşür dağıtmak amacı ile Lefkoşa’ya gittiklerini iddia etti. Kesinlikle soygunun gerçekleştiği taksiye binmediğini savunan Sante, “Kutsal kitap üzerine yemin ederim ki ben suçsuzum” dedi.

“Babam da para çok”
Cezaevine yollanırsa geleceğinin mahvolacağını söyleyen Sante, ağır teminat şartları ile serbest bırakılması halinde de babasının çok zengin olduğunu ve her türlü nakdi kefaleti karşılayabileceğini iddia etti.

Chenji Njoh: Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum
KKTC’ye sadece okumak için geldiğini ve böyle bir suç işlemediğini iddia eden zanlı 2 Chenci Njoh ise “Birçok hayalim var bu hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum ne olur beni serbest bırakın” şeklinde konuştu.
Ailesinin çok varlıklı olduğunu ve her türlü nakdi kefaleti ödeyebileceğini iddia eden Njoh, öğretmeninin kendisini çok sevdiğini ve kendisine KKTC vatandaşı kefilleri bulabileceğini savundu.
 
Oldukça ciddi bir suç
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların yargılanacakları suçun ceza yasasında bulunan en ciddi suçlar arasında bulunduğuna ve müebbet hapis cezası öngördüğüne vurgu yaparak, ileride yargılanmaktan kaçmaları kuvvetle ihtimal olan zanlıların 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.