1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SAKIN DENEMEYİN”
“SAKIN DENEMEYİN”

“SAKIN DENEMEYİN”

“Sakın denemeyin”

A+A-

Yaşamının 40 yılını uyuşturucu batağında geçirdi. Eşinin ve çocuklarının desteği ile uzun ve meşakkatli bir tedavi sürecin ardından şimdi “temiz”. T.B. Gençleri uyarıyor.

MERAK 40 YILIMI ALDI: Genç yaşında uyuşturucu bağımlısı olan T.B. pişmanlığını şu sözlerle dile getirdi: “Arkadaşlarıma uydum, uyuşturucunun esiri oldum, kurtulmaya çalıştıkça bataklığa sürüklendim. 40 yıl sonra kurtuldum ama hayatımı, gençliğimi kaybettim”


ANNE BABALARA UYARI: T.B.  anne ve babaların çocuklarını hep yakından takip etmelerini, gerekirse gizli gizli ceplerini aramalarını, öğütlerken “Uyuşturucu bağımlıları çalışamıyor, yemek yiyemiyor, su içemiyor, banyo yapamıyorlar. Birçok belirtisi var. Her anne baba uyanık ve makul düzeyde şüpheci olmalı” dedi

 

Devrim DEMİR

“Bir defadan bir şey olmaz” diye başladı ama öyle olmadı. Öyle olmadığını fark ettiğinde iş işten geçmişti çoktan. 17-18 yaşlarında gezmek için gittiği bir Avrupa ülkesinde eroinle tanıştı. Dost bildiklerinin “bir kere dene ne olacak” sözlerine karşı durmayınca sonun başlangıcı oldu. Bir kereyle kalmadı ardı geldi. Eroin, hayatını zindana çevirdi.

40 yıllık sefalet

T.B. bugün 60’lı yaşlarında uyuşturucu batağında 40 yılı geride bıraktı. Şimdi kullanıcıların değimiyle “temiz”, ama en güzel yıllarını sefalet içinde geçirdi. T.B. bağımlılığın kendisine yaşattıklarını ve uyuşturucu belasından kurtulma mücadelesini Havadis’e anlatırken zaman zaman gözlerinin buğulanmasını engelleyemedi. T.B.  soruları açık yüreklilikle yanıtladı.

“Gençler bu oyuna gelmesin”

Gençleri “Bir kere dene bir kereden bir şey olmaz” diyenlere karşı uyanık olmaya çağıran T.B., “Bir kere deneyince bırakmak neredeyse imkansız. Siz onu bırakmak istersiniz ancak o sizi bırakmaz. Hep aklınızda olur. Onun için yaşar hale gelirsiniz” diyerek yaşadıklarını anlattı. 

mosaicli-fotos.jpg

“20 yıl mücadele verdi”
Son 20 yılını uyuşturucuyu bırakmak için mücadele ile geçirdiğini ifade eden T.B., “15 yıl yurt dışında yaşadım. Bu süre zarfında kesinlikle uyuşturucusuz 1 gün bile geçirmedim. 1984 yıllarında KKTC’ye geri gelmeye karar verdim, ancak uyuşturucu şimdiki gibi yaygın değildi, hatta sayılabilecek kadar azdı. İçtiğimi inkâr etmedim ama kimseye ne sattım ne de alıştırdım. Yanımıza bu maddeyi merak edenler için gelenleri kovdum çünkü ben zaten bırakmak için boğuşuyordum” dedi.

Kriz, uykusuzluk, huzursuzluk…
T.B. uyuşturucuyu bırakmak için verdiği mücadele sırasında çektiği acıyı anlatırken, batağa düştüğü yıllarda, tedavi yönteminin olmayışı nedeniyle kaçmaya çalıştıkça daha da batağa düştüğünü belirtti.
“Kriz, huzursuzluk, uykusuzluk, şiddetli rahatsızlık bu dönemde hepsini tek tek yaşadım. Her sabah bırakmak için uyandım aklımdan hiç çıkmadı. Öfke,  sinirlilik yaşadım sonra kendimi yine eroinle yatıştırdım. Uzun süre kriz geçirdim, bu süreçte eşim ve çocuklarım beni yalnız bırakmadı. Onların yardımı ile bu süreyi çok zordu ama atlattım” diyen T.B. şimdi tedavisinin sona erdiğini ancak sürekli hap kullanmak zorunda olduğunu ifade etti.

“Defalarca cezaevine girdim
T.B. insanı kahreden, dünyadan koparan illet bir hastalık gibi içine işleyen eroin suçundan defalarca cezaevine girdiğini anlattı. “Bırakmak istedikçe bataklığa girdiğim günlerde, uyuşturucu suçundan defalarca tutuklandım” diyen T.B. eroin kullanma  suçundan birçok kez mahkûmiyet de aldı.

“Ailemin yardımıyla tedavi oldum”  
Eşinin ve çocuklarının yardımı ile tedavi olmayı başaran T.B. , “Ülkemizde gün geçtikçe veba gibi yayılan uyuşturucunun önüne bir türlü geçilemiyor. Özellikle gençlerimiz her gün batağa sürükleniyor. Gençlerin bu üzücü durumu beni korkutuyor” dedi.
Şimdilerde yaşamını gençleri uyuşturucu konusunda uyarmaya adadığını kaydeden T.B., bonzainin gençlerin yaşamını tehdit eder bir düzeyde yaygınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Bir süre önce Lefkoşa’da 25 yaşındaki bir gencin bonzai yüzünden yaşamını yitirdiğini anımsatan eski bağımlı, “bonzai kullananlar asla beynini kullanamaz. Beyinde, tamiri imkansız hasarlar bırakır ve ömür boyu bunun pişmanlığı ile yaşarsınız” şeklinde konuştu.  

Ana ve babalara öğüt
T.B.  anne ve babaların çocuklarını hep yakından takip etmelerini, gerekirse gizli gizli ceplerini aramalarını, öğütlerken “Uyuşturucu bağımlıları çalışamıyor, yemek yiyemiyor, su içemiyor, banyo yapamıyorlar. Birçok belirtisi var. Her anne baba uyanık ve makul düzeyde şüpheci olmalı” dedi. “Gözlediğim kadarıyla hiçbir çocuk alışırım diye başlamıyor. Ya meraktan başlıyor, ya da ben buna alışmam ailemden gizli birkaç defa içerim hesabındalar. Çok çabuk alışkanlık yapıyor. Hayatları tamamen değişiyor” diyen T.B. Bu işin sonunun olmadığını uyuşturucuya alışan birinin gerekirse kendini satarak uyuşturucuya ulaştığı uyarısında bulundu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.