1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SAKIN KULLANMAYIN!
SAKIN KULLANMAYIN!

SAKIN KULLANMAYIN!

SAKIN KULLANMAYIN!

A+A-

İngiltere’de sokaklarda her hafta binlerce kutu güldürücü gaza el koyduklarını belirten belediye görevlileri hükümetin halkı bu gazın zararları konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini söyledi.

İngiltere ve Galler’de 400 belediyeyi temsil eden Yerel Hükümetler Birliği (LGA) konu ile ilgili yayınladığı açıklamada “Halkın büyük bir kısmının güldürücü gaz olarak bilinen nitröz oksid’in tamamen güvenli ve yasal bir uyuşturucu olduğunu düşünmesi endişe verici” dedi.

Güldürücü gaz satıcılarının kutu ile aldıkları gazı plastik balonları şişirmekte kullandıklarını ve daha sonra bu balonları bar ve gece klüplerinin önünde gençlere 5 sterlinden sattıklarını belirten yetkililer Londra Hackney belediyesinin Temmuz ayındaki tek bir gecede 1 200 kutudan fazla gülme gazına el koyduğunu söyledi.

LGA Güldürücü Gaz’ın ülke genelinde yarım milyon genç tarafından bir parti uyuşturucusu olarak kullanıldığını belirtirken, daha şimdiden bu gazın solunmasına bağlı bazı ölüm vakaları ile karşı karşıya kaldıklarını açıkladı.

Uzmanlar nitröz oksid’in yüksek oranda kullanılmasının oksijen aksikliği, tansiyon ve kalp krizlerine neden olabildiğini söyledi.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.