1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SALAHİ İHBARIN KURBANI
SALAHİ İHBARIN KURBANI

SALAHİ İHBARIN KURBANI

Salahi ihbarın kurbanı

A+A-

Metehan sınır kapısında baskın düzenleyen polis, Kokain ve Hint Keneviri ele geçirdi, zanlının evinde ise silah ve saçma mermisi buldu

Çiğdem AYDIN
Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a uyuşturucu getirdiği ihbar edilen Salahi Konal, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Lefkoşa-Metehan Sınır Kapısı’nda düzenlenen operasyonla yakalandı.

Operasyonda, zanlının tasarrufunda 10 gram kokain, 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonun Girne ayağında ise silah ve mermi bulundu. Güney Kıbrıs’tan uyuşturucu getirirken suçüstü yakalanan tanınmış müzisyen Salahi Konal’ın polisi görünce kaçmaya başladığı ve uyuşturucu maddeleri yol kenarına attığı belirtildi.

Aracını park etti koşmaya başladı
Gözaltına alınan Konal, hakkında başlatılan soruşturma aşamasında tutuklu kalması talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada operasyona dair bilgileri ve zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis,Apple-tab-span" style="white-space:pre"> aldıkları bir ihbar üzerine Güney Kıbrıs’a giden zanlı Konal’ı Metehan Sınır Kapısı’nda beklemeye başladıklarını söyledi. Polis, zanlının saat 18.00 sıralarında Güney’den döndüğünü ve ülkeye giriş yaptığı esnada polis tarafından durdurulduğunu ifade etti.

Zanlının aracını park ettikten sonra koşarak kaçmaya çalıştığını ve bu esnada üzerinde bulunan uyuşturucu maddeleri yol kenarına attığını kaydeden polis, zanlının kovalamaca sonucu yakalandığını, yere attığı uyuşturucu maddelerin de bulunduğunu söyledi.

Evinde de tabanca ve mermi bulundu
Polis, zanlının attığı uyuşturucu miktarlarının ise 10 gram kokain ve 20 gram hintkeneviri olduğunu açıkladı.

Gözaltına alınan zanlının Girne’de bulunan evinde arama yaptıklarını ifade eden polis, yapılan aramada 1 adet 6.35 mm silah ile bir adet hava tabancası ve 240 adet saçma mermisi bulduklarını belirtti. Polis, Güney Kıbrıs’tan getirilen uyuşturucu ve zanlının evinde bulunan silahlarla ilgili soruşturma açtıklarını, uyuşturucu maddelerin analiz için laboratuvara gönderileceğini, silahlarla ilgili ise balistik inceleme yapılacağını açıkladı.

3 gün tutuklu kalacak
Polis, ayrıca zanlının uyuşturucu maddeyi kim ya da kimler için getirdiğine dair araştırma da yapılacağını belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.