1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. SALATA ZAYIFLATIYOR AMA...
SALATA ZAYIFLATIYOR AMA...

SALATA ZAYIFLATIYOR AMA...

Salata zayıflatıyor ama...

A+A-

Zayıflama sürecinin vazgeçilmezlerinden biri olansalata, kilo vermeye çalışanların aklına ilk gelenbesinlerden biridir. Forma girmek için diyet sürecindesalatanın nasıl tüketildiğine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen İdil İmamoğlu, kilo vermek isteyenlere konuyla ilgili önerilerde bulundu.

Tek başına salatadan oluşan bir diyeti asla benimsemeyin. Bu yaklaşım, sandığınız kadar  sağlıklı olmayacaktır, hatta umduğunuz kadar zayıflamayabilirsiniz bile. Tek başına salata ile beslendiğiniz bir diyet, aslında tek yönlü bir beslenme anlamına da gelir. Tek yönlü bir beslenme ise farklıbesin öğelerini yetersiz almanıza sebep olur. Bu durumda vücudunuz kendi proteinlerini ve kaynaklarını kullanmaya başlar ve kas kaybı yaşamaya başlarsınız. Kas kaybı ise metabolizmanızın yavaşlamasına, böylece umduğunuzdan daha yavaş kilo vermenize sebep olur. Üstelik vücudunuz diyet sonrasında yaşadığınız bu kas kaybını onarır ve verdiğinizden daha fazla kilo geri alırsınız.

Salataya konulan soslara dikkat

Salataların özellikle soslarına ve içerisine katılanmalzemelerin cinsine dikkat etmek gerekir. Salatalarahazırlanan sosların yağ içeriği yüksek olabilir ve bunlar da salatanın enerjisini yükseltebilir. Bu nedenlesalatalarınızı hazırlarken veya salatalarınızı sipariş ederken özellikle yağ miktarına dikkat etmelisiniz.Özellikle hazır sosları kullanmamaya özengöstermelisiniz. Hazır sosların yerine salatalarınızadaha bol limon, sirke veya baharat  katarak da lezzetlendirmeniz mümkündür. Salatanıza porsiyon başına 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı eklemeniz yeterlidir. Hatta zeytinyağı yerine zeytin, ceviz, çiğ badem, fındık veya keten tohumu katarak da farklı lezzetler elde etmeniz mümkündür.

Tek başına salata tüketmek tok tutmuyor

Sebzelerin %70-80’i sudur. Tek başına salatatükettiğiniz bir öğün bu nedenle sizi uzun süre tok tutmayacaktır. Bu nedenle salata ile birlikte bir miktar et veya ayran tüketmek hem öğünü çeşitlendirmenizi hem de tokluğunuzun daha uzun sürmesini sağlar.

Diyet döneminde salatalarınızın besin kalitesini artırmak için kurubaklagil, et, tavuk, balık veya yumurta tüketebilirsiniz. Çiğ sebzelere ızgara sebzeleriekleyerek de farklı salatalar yapmak mümkündür.

Diyet yaparken salatayı yemeklerinizden önce tüketmeye gayret edin. Böylece doyma duyunuzu datatmin edecek ve yemek yerken porsiyonlarınızı daha rahat kontrol edeceksiniz.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.