1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SALDIRILARDA 38 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
SALDIRILARDA 38 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

SALDIRILARDA 38 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 38 IŞİD militanının hayatını kaybettiği

A+A-

 

Irak ordusu ve koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 38 IŞİD militanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Dicle Operasyon Gücü Komutanı Abdulemir Ez-Zeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun Enbar'a bağlı El-Azim nahiyesinde IŞİD mevzilerine düzenlediği hava saldırılarında 28 militanın öldüğünü belirtti.

Saldırılarda, 6 aracın etkisiz hale getirildiğini ve örgüte "büyük" zarar verildiğini ifade eden Zeydi, bölgede yere döşenmiş 10 patlayıcının da imha edildiğini dile getirdi.

Enbar Operasyon Gücü Reşid Felih ise koalisyon güçlerinin Felluce'de düzenlediği bombardımanda 10 IŞİD militanının hayatını kaybettiğini söyledi.

YEZİDİ GRUPLAR İLE IŞİD MİLİTANLARI ARASINDA ÇATIŞMA

Öte yandan Sincar Dağı'ndaki silahlı Yezidi grupların komutanı Nevaf Hadida Sincari, Peşmerge güçlerinin desteklediği Yezidi gruplar ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada IŞİD mensubu 3 keskin nişancının öldürüldüğünü kaydetti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.