1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMENLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"
"SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMENLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"

"SALDIRIYA UĞRAYAN ÖĞRETMENLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"

Öğretmenin itibarını zayıflatmak için propaganda yapan bazı siyasetçileri...

A+A-

ELCİL: “DÜN BİR MESLEK LİSESİNDE 3 ÖĞRETMENE FİZİKSEL SALDIRIDA BULUNULDU”

“BU TÜR OLAYLARA, ÖĞRETMENİN İTİBARINI ZAYIFLATMAK İÇİN PROPAGANDA YAPAN BAZI SİYASETÇİLER, MEDYA KURULUŞLARI VE ŞAHISLAR ZEMİN HAZIRLIYOR”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, dün bir meslek lisesinde 3 öğretmene fiziksel saldırıda bulunulduğunu kaydederek, bu tür olaylara öğretmenin itibarını zayıflatmak için propaganda yapan bazı siyasetçilerin, medya kuruluşlarının ve şahısların zemin hazırladığını savundu.

Elcil, “Bazı düşman medya kuruluşları ve şahıslar öğretmenleri özel ders veren, çalışmayan, tatil yapan, yüksek maaşlar alan, maddiyatı her şeyin üzerinde tutan, her şeye muhalefet edip ders yerine grev yapan kişiler olarak gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yazılı bir açıklama yapan Genel Sekreter Şener Elcil, “Siyasetçilerin, hiç çaba göstermeden, bir şey elde etme mantığına dayalı sınıf geçme anlayışından hareketle eğitime müdahale etmesi de öğretmenin itibarını zayıflatarak bu olaylara zemin hazırlıyor” ifadesine yer verdi.

Eğitim alanında belirlenen kriterlerde başarısız olan öğrencilerin sorunlarına bilimsel yaklaşılması gerektiğini vurgulayan Elcil, “Bunlara çözüm aramak yerine Bakanlar Kurulu kararıyla öğrencileri üst sınıfa geçirmek tam bir rezalettir. Bu öğretmenlerin itibarına doğrudan saldırıdır” şeklinde konuştu.

CTP-UBP hükümetinin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek lisesinde yaşananları iyice tahlil etmesi, gerekli önlemleri alması gerektiğini ifade eden Elcil, “Saldırıya uğrayan öğretmenlerimiz yalnız değildir, duyarlı halkımız ve örgütlerimiz onlarla birlikte” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.