1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SALGIN HASTALIK KAPIDA!
SALGIN HASTALIK KAPIDA!

SALGIN HASTALIK KAPIDA!

Koku dayanılmaz!

A+A-

Gazimağusa’da Gülseren Bölgesi’ndeki “Pamfilya 3” apartmanının pis su kuyularının dolması üzerine lağım suları yola taşıyor. Pis koku ve hastalığa yol açan lağım suları, apartman sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Apartman sakinleri, kuyuların sürekli dolması nedeniyle kanalizasyon sistemine bağlanmak istediklerini söylüyor ancak söz verilmesine rağmen aylardır herhangi bir çalışma yapılmamasına tepki gösteriyorlar.

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Gülseren Bölgesi’ndeki “Pamfilya 3” apartmanının pis su kuyularının sürekli dolması nedeniyle lağım suları yollara taşıyor.

Pis koku ve hastalığa yol açan lağım suları, apartman sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

Apartman sakinleri, kuyuların sürekli dolması nedeniyle kanalizasyon sistemine bağlanmak istediklerini söylüyor ancak söz verilmesine rağmen aylardır herhangi bir çalışma yapılmamasına tepki gösteriyorlar.

Koku dayanılmaz

Şikayette bulunan Mustafa Mehmetçik, 2 yıldır apartmanlarının lağım kuyularının sürekli taştığını söyledi.

Haftada bir kez kuyuları boşaltması için vidanjör çağırdıklarını ancak buna rağmen kuyuların sürekli taştığını kaydeden Mehmetçik, ek bir kuyu daha yapılmasına rağmen sorunlarının çözülmediğini bildirdi.

Mustafa Mehmetçik, sorunun çözülmesi için 19 dairelik apartmanın kanalizasyon sistemine bağlanması gerektiğini belirtti.

Lağımların sürekli taşması nedeniyle ortaya çıkan kokunun dayanılmaz olduğunu ifade eden Mehmetçik, taşan lağımların sokak üzerinde küçük bir dere halini aldığını dile getirdi.

Mustafa Mehmetçik, sürekli taşan lağım sularının tüm apartman sakinlerinin sağlığını etkilediğini söyledi.

Konuyu Gazimağusa Belediyesi’ne ve Çevre Koruma Dairesi’ne taşıdıklarını ve kanalizasyon sistemine bağlanmayı talep ettiklerini anlatan Mehmetçik, ocak ayında kanalizasyona bağlanacakları yönünde kendilerine söz verilmesi rağmen hâlâ herhangi bir çalışma yapılmadığından şikâyet etti.

Arter: “Kanalizasyona bağlanıyor”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter, Pamfilya apartmanı ile ilgili gereken çalışmayı yaptıklarını ve apartmanın kısa süre içerisinde kanalizasyona bağlanacağını açıkladı.

İsmail Arter, söz konusu apartmanda gerekli temizliğin belediye ekipleri tarafından yapılmaya başlandığını bildirdi. Gecikmenin, kanalizasyon sistemindeki geçmişe dayalı arızalar nedeniyle olduğunu anlatan Arter, sisteme giren suyla arıtma tesisine giden suyun arasında fark olduğunu, arıtma sistemine giden suyun çok daha fazla miktarda olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.