1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SALGIN OLABİLİR!
SALGIN OLABİLİR!

SALGIN OLABİLİR!

Salgın olabilir

A+A-

Korkuteli’nde son dönemlerde artan hayvan ölümleri köylüyü korkutuyor.

Gazimağusa’ya bağlı Korkuteli köyünde sorunlar bitmek bilmiyor. Diyalog muhabirine konuşan Korkuteli Muhtarı Fettah Karakuzu, köyün temel geçim kaynağının hayvancılık olduğunu söyledi.

Karakuzu, köyde küçükbaş hayvan ölümlerinin son dönemde hat safhaya ulaştığını ifade etti. Hayvan ölülerinin mandıralar ile köyün meraları arasındaki bölgeye atıldığını anlatan Karakuzu, belediye ve kaymakamlığa defalarca bildirmelerine rağmen kendilerine hayvan ölüleri ve çöplerini atabilecekleri kapsamlı bir alan oluşturulmadığını savundu. Ölü hayvanların atıldığı bölgeden gelen kötü kokunun hayvan ölümlerini arttırdığını ve halkın sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini söyleyen Karakuzu, yetkililerden bir an önce önlem almasını istedi.

TC Yardım heyetinden başka yardım eden yok 

Köylerine Türkiye Cumhuriyeti (TC) Yardım Heyetinin sayesinde düğün salonu, halı saha ve kaldırım yapıldığını söyleyen Karakuzu, bağlı oldukları İnönü Belediye başkanından edindiği bilgiye göre, belediyenin bütçesinin ancak personel maaşlarını ve belediye araçlarının akaryakıtını karşılayabildiğini öne sürdü. 

Gençlerimizin şehire taşınmasını istemiyoruz

İçişleri bakanlığına defalarca müracaat ettikleri halde projesi tamamlanmak üzere olan kırsal kesim arsalarının dağıtılmadığını belirten Karakuzu, Korkuteli köyünün 40 yıldan bu yana dışarıya göç vermeyen nadir köylerden olduğunu ifade ederek, yeni yetişen gençlerin şehre veya yurt dışına göç etmesini istemediklerini söyledi. Gençlerin kaçmaması için kırsal kesim arsalarının  bir an önce dağıtılmasını istedi.

Ova yolları kullanılamayacak duruma geldi

Köyün ova yollarının artık kullanılamayacak duruma geldiğini belirten Karakuzu, “çiftçi ve hayvancılar traktörleri ile tarlalarına gitmektedir, ova yolları artık kullanılamaz duruma geldiği için tarlalar harita halini almıştır” şeklinde konuştu. Karakuzu, sorunu İnönü Belediyesi’ne bildirdiğini ancak belediyenin finansmanı olmadığı için bir netice alamadıklarını söyledi. 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.