1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞALTERLER İNDİ, HİZMET DURDU!
ŞALTERLER İNDİ, HİZMET DURDU!

ŞALTERLER İNDİ, HİZMET DURDU!

Turizmin başkenti Girne’de belediyelerin KIB-TEK’e bulunan milyonlarca borcu nedeniyle elektriklerinin kesilmesi pes dedirtti.

A+A-

29 Haziran’da yapılacak olan Yerel Seçimler öncesi belediye başkanları hizmetlere hız verirken, Girne ve Lapta belediyelerinin KIB-TEK’e olan 25.5 milyonluk borçları nedeniyle elektrikleri kesildi.

Vatandaşın tepkisine neden olan elektrik kesintisi nedeniyle belediyeler elektrik ihtiyacını jeneratörlerle sağladı.

KIB-TEK bir süre önce ilan ettiği gibi elektrik borçlarını ödemeyen veya ödemek için taksitlendirme başvurusu yapmayan özel, tüzel kişi ve kuruluşların elektriklerini kesmeye devam ediyor. Dün öğle saatlerinde de elektrik borcunu ödemeyen Girne Belediyesi ile Lapta Belediyesi’nin bu kez hizmet binalarının elektrikleri kesildi. KIB-TEK yetkililerinden Girne Belediyesi’nin 20 milyon, Lapta Belediyesi’nin ise 5.5 milyon elektrik borcu olduğu öğrenildi. Öğle saatlerinde Girne Belediyesi hizmet binasına gelen KIB-TEK görevlileri binanın elektrik akımını kestiler. Akımın kesilmesiyle elektriksiz kalan Girne Belediyesi’nde jeneratörler devreye konuldu. Gazetemiz yayına hazırlandığı sıralarda da belediyeye jeneratörler ile elektrik akımı sağlanmaya devam ediliyordu.

Yasayı uyguladık
EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer gazetemize yaptığı açıklamada, tüm kişi ve kuruluşları borçlarını ödemeleri konusunda defalarca uyardıklarını, bu çağrıya uyanların gerek peşin ödeme gerek taksitlendirme yaptıklarını belirtti. Girne Belediyesi ile Lapta Belediyesi’ni de defalarca uyardıklarını, daha önceleri su motorlarının elektriklerini kestiklerini, ancak bu kez vatandaşların mağdur kaldığını söyleyen Cesurer, belediye başkanlarının umursamaz tavrı sonrasında hizmet binalarının elektrik akımını kestiklerini ifade etti. Çağlayan Cesurer Fasıl 171 İnkişaf Yasasının 44. Maddesinin tüzük yapma yetkisiyle hazırlanan 19. Maddesine göre herhangi bir borçtan dolayı, aynı isimdeki tüzel ve özel kişi, kuruluşların bir başka elektrik akımının kesilmesine yetki verdiğini, bu sebepten hizmet binalarının akımını kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

120 ay çok uzun
ELSEN Başkanı Cesurer 15 belediyenin taksitlendirme yaparak borçlarını ödeme yoluna gittiğini, en son Akdoğan Belediyesi’nin anlaşma yaptığını,  ancak birkaç belediyenin borçlarını ödememe ısrarını sürdürdüğünü ifade etti. Aslında yapılan taksitlendirmenin 10 yıl gibi bir zamana dağıldığını, bunun da 120 ay olarak uzun bir zaman dilimi olduğunu söyleyen Cesurer, bu süre sonunda ödenen faizlerle birlikte borcun ikiye katlandığını vurguladı.

Vatandaş öfkeli
Aşırı borç nedeniyle elektriği kesilen Girne ve Lapta Belediyelerine işlem yaptırmaya giden vatandaşlar, “ Gülsek mi ağlasak mı? Bu nasıl bir iştir. Onca vergi veriyoruz. Bunlar nereye gidiyor? Yerel seçimlerde geliyor. Artık sandıkta bunları gözden geçireceğiz. Yazık” diyerek tepki gösterdi.
Haberal Kıbrıslı
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.