1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “Şaman” Oyunu Sahne Alıyor
“Şaman” Oyunu Sahne Alıyor

“Şaman” Oyunu Sahne Alıyor

“Şaman” kısa bir süre önce VX. Direklerarası Tiyatro Ödülleri KKTC kapsamında “En İyi Prodüksiyon” ödülünü almıştı.

A+A-

 

Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun “Şaman” oyunu 14 Ekim Çarşamba akşamı saat 20:00’de Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şaman ayrıca Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 20. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne katılıyor. 12 ülkeden 19 tiyatro ekibinin katılacağı festival Türkiye’nin en büyük, en geniş çaplı sahne sanatları festivali olma özelliğini taşıyor. İzel Seylani’nin yazıp yönettiği “Şaman”, Bursa’da 48 oyun arasında 18-21 Ekim tarihlerinde ülkemizi temsil edecek.

Hemen ardından 21-24 Ekim tarihlerinde Adana’da bu yıl ikincisi gerçekleşecek, Türkiye genelinde şehir ve belediye tiyatrolarının katılacağı “Şehir Tiyatroları Buluşması” organizasyonuna katılacak.

“Şaman” kısa bir süre önce VX. Direklerarası Tiyatro Ödülleri KKTC kapsamında “En İyi Prodüksiyon” ödülünü almıştı.

“Denize düşen yılana sarılır” düşüncesi ile bir durum komedyası olarak sahnelenen “Şaman” Kıbrıs halkının 60’lı yıllarda yaşadığı göç akımları üzerinden, kuraklık sorununu ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneklerini irdeliyor.

Evrensel olarak bolluk, bereket, verim ve kısırlık kavramlarını sorgulayan oyun, değer yargılarımız konusunda da bizlere birer ayna tutup, güldürürken düşündürüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.