1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAMARAS GÖREVİNİ YAPTI...
SAMARAS GÖREVİNİ YAPTI...

SAMARAS GÖREVİNİ YAPTI...

Samaras görevini yaptı...

A+A-

RUM YÖNETİMİ İLE KARARLAŞTIRDIĞI GİBİ AB’NİN KIBRIS MÜZAKERELERİNE MÜDAHİLİYETİ KONUSUNU JUNCKER’E AÇTI AMA RESMİ GÖRÜŞMEDE DEĞİL, JUNCKER ONURUNA VERİLEN YEMEKTE

Rum Yönetimi’nin, AB’nin Kıbrıs müzakerelerindeki rolünün yükseltilmesi konusunda umut bağladığı ve dün Atina’da gerçekleşen Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras-Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker görüşmesinde Samaras’ın, “görevini yaptığı” bildirildi.

Fileleftheros haberi “Görev Samaras Tarafından Yerine Getirildi... Yunan Başbakan AB’nin Kıbrıs Sorununa Müdahiliyeti Konusunu Juncker’in Önüne Koydu... Görüşmelerine Ekonomi Hakim Oldu” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazete Yunanistan Başbakanı Samaras ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un, Rum Yönetimi ile anlaştıkları gibi, AB’nin Kıbrıs müzakerelerine müdahiliyeti konusunu Juncker’in önüne, resmî görüşmelerin tamamlanmasından sonra geçilen yemekte koyduğunu yazdı.

Habere göre Samaras, Venizelos ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, üst düzeyli konuklarına Kıbrıs sorununda yürütülmekte olan müzakerelerin gidişatıyla ilgili bilgi verdi ve Kıbrıs sorununun bir Avrupa sorunu olduğu ve AB’nin Kıbrıs sorununa müdahil olması gerektiği görüşünü iletti.

Bu konuyu Juncker’e daha önce de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in aktardığını belirten gazete, Yunan hükümetinin de gündeme getirmesinin, Samaras ile Juncker arasında çok iyi kişisel ilişkiler olması dolayısıyla Rum Yönetimi’nin talebine destek diye nitelendirildiğini belirtti.
“Komisyon’un yeni Başkanı Juncker’in ilk ziyaretini Yunanistan’a yapması cesaret vericidir ve Juncker’in Yunan taleplerini ileri götüreceği umudu yaratıyor” ifadesine yer verilen haberde Juncker-Samaras resmi görüşmelerinin ana konusunun Yunan ekonomisi olduğu vurgulandı.

Simerini “Komisyon’un Destek Mesajı... Juncker: Yunanistan’ın Kurtulması için Aslanlar Gibi Mücadele Ettim... Andonis Samaras ve J.C. Juncker AB’nin Kıbrıs Müzakere Prosedüründeki Müdahiliyetinin Yükseltilmesi Konusunu da Görüştü” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi’nin talebinin Juncker’e resmi görüşmelerde değil, daha sonra Juncker onuruna verilen yemekte iletildiğini yazdı.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak Samaras’ın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kısa süre önce gerçekleştirdiği Atina ziyareti sırasında kararlaştırıldığı gibi, AB’nin Kıbrıs müzakerelerindeki rolünün yükseltilmesi gerektiği görüşünü ilettiğini yazdı ve “Samaras Juncker’in hem olurunu hem de AB’nin müdahiliyetinin yükseltilme yöntemlerini en üst diplomatik düzeyde tartışma sözü aldı” ifadesini kullandı.

Alithia “Samaras Juncker’le Görüşmede Kıbrıs Sorununu Gündeme Getirdi... Atina’ya Resmi Ziyaret Gerçekleştirmekte Olan Komisyon Başkanı Yunanistan’dan Övgüyle Söz Etti ve Ülkenin AB’de Kalması İçin Aslanlar Gibi Savaştığını Vurguladı”

Politis haberine “Helen Ruhlu Aslan... Juncker Yunan Borcunun Tıraşlanmasından Söz Etmekten Kaçındı” başlığını atarken, Haravgi “Jean Claude Juncker’den Dostluk Atağı” başlığını kullandı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.