1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SAMARAS’TAN ANASTASİADİS’İN KARARINA TAM DESTEK
SAMARAS’TAN ANASTASİADİS’İN KARARINA TAM DESTEK

SAMARAS’TAN ANASTASİADİS’İN KARARINA TAM DESTEK

“Yunanistan Başbakanı Müzakerelere İlişkin Kararı Destekliyor”.

A+A-

 

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümü  müzakerelerine katılımını askıya alması kararına tam destek belirtti.

Politis gazetesi: “Çok Az Gecikmeli – Anastasiadis Samaras’ı Yemekte Kabul Etti” başlıkları altında verdiği haberinde, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın  Güney Kıbrıs temaslarına dün akşam Anastasiadis’le yemekte bir araya gelerek, resmen başladığını duyurdu.

Gazete, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yle uzun süren toplantısının tam bitiminde Rum Başkanlık Sarayı’na gelen Samaras’ın, birkaç dakika beklemek zorunda kaldığını belirtirken, Samaras ve beraberindekilerin Anastasiadis’le resmi görüşmelerinin ise bu sabah olduğunu hatırlattı.

Habere göre, Samaras dün akşamki yemekte yaptığı açıklamada, Anastasidis’in “Türk kışkırtmaları sebebiyle müzakerelere katılımını erteleme” kararına destek belirtti. Anastasiadis ise “Askeri gücün dikte edeceği bir çözümün empoze edileceği bir diyaloga girmesi yönündeki hiçbir baskıyı kabul etmeyeceğini” vurguladı.

Anastasiadis ayrıca, “Türkiye’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin jeopolitik öneminin arttığı bir dönemde gerginliği arttırma zamanının şans eseri olmadığı” iddiasında da bulundu.

Gazete, Samaras’ın Güney Kıbrıs’a gidiş amacının, yarın Mısır’da gerçekleştirilecek üçlü zirve öncesinde koordinasyonun sağlanması olduğunu hatırlattığını belirtti. Samaras ve Anastasiadis’in bugünkü görüşme sonrasında ortak basın açıklaması düzenleyecekleri kaydedildi.

Samaras’ın öğle saatlerinde Rum Meclisi’ne seslenmesi bekleniyor.

Alithia gazetesi ise konuya ilişkin haberlerini, “Anastasiadis ve Samaras, Net Mesajlar Gönderdiler – Güçlü Kahire Duyurusu” başlıkları altında yansıttı.

Gazete, Samaras ve Anastasiadis’in dün akşamki yemekte yaptıkları açıklamaların yanı sıra Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in dün bir radyo programına, Kahire zirvesine ilişkin yaptığı açıklamalara da yer verdi.

Habere göre, Hristodulidis, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır işbirliğinin diğer bölge ülkelerine de açık olduğunu belirterek  “Buna paralel bir şeyin, aynı düzeyde İsrail’le de olması ihtimalinden”  söz etti.

Hristodulidis: “Köprü rolü üstleniyoruz. Arap ülkeleri ve İsrail  bize güvenebilir” iddiasında bulundu.

ANASTASİADİS VE SAMARAS BUGÜN MISIR’A GİDİYOR

Öte yandan gazete, Anastasiadis ve Samaras’ın yarın Mısır’da gerçekleştirilecek üçlü zirveye katılmak amacıyla bugün akşamüzeri ayrı ayrı uçuşlarla Mısır’a gideceklerini yazdı.

Anastasiadis’in yarın sabah Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi’yle baş başa görüşeceğini, ardından da heyetlerin katılacağı üçlü görüşmeler yapılacağını vurgulayan gazete, bunun ardından da Anastasiadis, Samaras ve Sisi’nin baş başa görüşeceklerini belirtti.

Habere göre, bu görüşme ardından basın açıklaması yapılacak ve çalışma yemeğinde temaslar sürdürülecek.

Anastasiadis’in yarın akşam Güney Kıbrıs’a dönmesi bekleniyor.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Fileleftheros gazetesi: “Anastasiadis’in Kararlarına Destek”.

Haravgi: “Türk Kışkırtmaları Kahire Zirvesinde”.

Simerini: “Yunanistan Başbakanı Müzakerelere İlişkin Kararı Destekliyor”.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.