1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. SAMASUNG GALAXY'DE PLASTİĞE KAFAYI TAKTI!
SAMASUNG GALAXY'DE PLASTİĞE KAFAYI TAKTI!

SAMASUNG GALAXY'DE PLASTİĞE KAFAYI TAKTI!

Samsung, telefonlarında metal yerine neden plastikte ısrar ediyor?

A+A-

Samsung, tüm Android'li telefonlarında plastik kullanmakta o kadar kararlı ki, en alt seviye telefonlardan amiral gemisi modellere hepsinde plastik gövde kullanıyor. Firma, son olarak üst düzey cebi Galaxy S5'te de plastiğe yer veriyor, ancak arka kapağın yapısını çok daha kaliteli görünecek biçimde değiştirmiş. Engadget'ın Samsung mühendisleri ile yaptığı bir röportaj ise firmanın tasarım kararlarını nasıl verdiğini gün yüzüne çıkardı.

Samsung baş ürün tasarımcısı Dong Hun Kim, neden metal kullanmadıklarını şöyle açıklıyor: "Ana hedeflerimiz kullanım kolaylığı, cana yakınlık ve daha insancıl bir tasarımdı. (Ürün), memnuniyet verici bir hisse sahip olmalıydı ve tutuşu daha kolay olmalıydı. Metal kullansaydık (bizce) tasarım ağır ve soğuk olacaktı." Plastiğin daha sıcak bir his verdiğini düşünen Kim, dokulu arka yüzeyin görünümünün de çok iyi olduğunu söylüyor.

Böylece belki de ilk kez plastik ve metal gövde konusunda Samsung'dan bir açıklama duymuş olduk. Röportajda konuşulan bir başka konu ise yazılımlar oldu. Samsung'un baş kullanıcı deneyimi tasarımcısı Jeeyeun Wang, takımının en çok Galaxy kullanıcısının faydalandığı şeyleri düşünüp bunlara odaklandığını söylüyor.

Wang, daha önce belki yılda sadece 1 veya 2 kez kullanılan, gösterişe yönelik özelliklere yöneldiklerini de kabul ediyor. Bu aslında Samsung'un kullanıcı deneyiminin önemini anladığının ve ona daha çok önem vermeye başladığının bir işareti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.