1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. SAMSUNG BU KEZ ÖYLE BİRŞEY YAPTI Kİ
SAMSUNG BU KEZ ÖYLE BİRŞEY YAPTI Kİ

SAMSUNG BU KEZ ÖYLE BİRŞEY YAPTI Kİ

Samsung bu kez öyle birşey yaptı ki

A+A-

Güney Koreli elektronik devi Samsung çok önemli bir adım atarak kendi geliştirdiği Tizen işletim sistemini kullanan Samsung Z'yi tanıttı. Android'den ilk ayrılık olarak nitelenen bu adımla Samsung gelecekte işletim sisteminde Google ve Apple ile rekabet edeceğini gösterdi.

Samsung yeni akıllı telefonu Samsung Z'yi tanıttı. Samsung Z'nin akıllı telefonlarda Samsung'un gelecekte alacağı yolu etkileyecek iki önemli özelliği bulunuyor.

Birincisi Samsung Z Tizen işletim sistemini kullanarak Samsung'un Android işletimi diğer akıllı telefonlarından ayrılıyor. Bu adım uzun vadede Samsung'un Android'i terk ederek kendi işletim sistemi ile yola devam edeceğinin işareti olarak görüldü.

İkinci önemli özellik ise Samsung Z'nin Tizen  işletim sistemi sayesinde evin içindeki birçok eşya ile entegre olabilmesi. Samsung Z evin kapı kilidinden saatlere evin birçok eşyası ile bağlantı kurup yönlendirebilecek.

İki gün önce Apple iOS 8 ile benzer bir özellik tanıtmıştı.

Samsung Z önce bu yılın 3. çeyreğinde Rusya'da satışa sunulacak. Daha sonra diğer pazarlarda bu yıl içinde kendini gösterecek.

Samsung'un halen en çok satan akıllı telefonları Android işletim sistemi kullanan S serisi...

Samsung'un açık kaynaklı işletim sistemi Tizen'in Apple'ın iOS ve Google'ın Android işletim sistemlerine rakip olarak konumlandırması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.