1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. SAMSUNG GALAXY S4 27 NiSAN’DA AVRUPA’DA SATIŞA ÇIKIYOR
SAMSUNG GALAXY S4 27 NiSAN’DA AVRUPA’DA SATIŞA ÇIKIYOR

SAMSUNG GALAXY S4 27 NiSAN’DA AVRUPA’DA SATIŞA ÇIKIYOR

Samsung’un bol ve çekici özelliklerle donattığı Samsung Galaxy S4 çıkış tarihi ve fiyatı nihayet belli oldu.

A+A-

Samsung’un Mart ayında tanıttığı yeni Android’li telefonu Galaxy S4 İ9505 ne zaman çıkıyor sorusu son buluyor. Galaxy S4 27 Nisan’da Almanya’da çıkıyor, fiyatı 649 Euro olacak.

Samsung’un bol ve çekici özelliklerle donattığı Samsung Galaxy S4 çıkış tarihi ve fiyatı nihayet belli oldu. Galaxy S4 fiyatı 16GB’lık modeli için 649 Euro’luk bir fiyat etiketi taşıyacak ve 27 Nisan’da Almanya’da satışa sunulacak. Galaxy S4, 1.9 GHz’lik 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemcisi ile birlikte gelecek.

16, 32 ve 64 GB’lık kapasite seçenekleriyle satışa çıkacak olan Galaxy S4’ün fiyatı ise iPhone 5 ile neredeyse aynı seviyede konumlanmış durumda. Zira iPhone 5 fiyatı Almanya’da 16GB’lık model için 679 Euro şeklinde bir fiyat etiketi taşıyor.

Samsung Galaxy S4 Türkiye fiyatı ise henüz belli değil ama pcextra.com.tr olarak geçmiş iPhone lansmanları tecrübelerinden yola çıkarak, Galaxy S4′ün Türkiye’de kontratsız ya da taahhütsüz fiyatı için 2.000 TL rakamını telaffuz edebiliriz. Samsung psikolojik bir rakam olan 2 binin altında bir fiyatla da Türkiye’de Galaxy S4 i9505 duyurusu yapabilir.

Galaxy S4 teknik özellikleri nasıl?

Samsung Galaxy S4’ün boyutu ve ağırlığı

Galaxy S3’e göre daha ince yapıda olan S4’ün uzunluğu 136,6 mm, genişliği 69,8 mm ve kalınlığı 7.9 mm. 5 inç büyüklüğünde ekran bulunuyor. Önceki modele göre 3 gram daha hafif olan telefonun ağırlığı ise 130 gram.

Samsung Galaxy S4’ün tasarımı

Yanlardaki metal şeride rağmen –plastik kullanılsa da- hala kullanılan polikarbonat kasa daha dayanıklı ve daha kaliteli hissettiriyor. S4 “Don Beyazı” ve “Sis Siyahı” renkleri ile gelse de Samsung ileride farklı renk seçenekleri de sunacaklarını belirtti.

Samsung Galaxy S4’ün ekranı

S4’ün Super OLED ekranı 441ppi’lık piksel yoğunluğuyla etkileyici bir görüntü kalitesi sunuyor. 1920×1080 Full HD çözünürlükteki ekranı ile görüntüler son derece keskin.

Samsung Galaxy S4’te LTE ve Wi-Fi

S4, 5 GHz bandında çalışan yeni nesil 802.11ac teknolojisini destekliyor. Ayrıca GPS / GLONASS, NFC, Bluetooth 4.0, kızılötesi LED, MHL 2.0 bağlantı noktalarına sahip.

Samsung Galaxy S4’ün işletim sistemi

Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzü ile gelen S4, Android Jelly Bean 4.2.2 işletim sistemi sahip.

Samsung S4’e özel yenilikler

Dual Camera özelliğini kullanarak arka ve ön kamerayı birlikte kullanarak eş zamanlı olarak fotoğraf ve video çekebilirsiniz. Aynı teknolojiyi kullanan Dual Video özelliği ile de arkadaşlarınızla ve ailenizle grup video aramaları yapabilirsiniz. Story Album özelliği ile tüm fotoğraflarınız bir arada tutuluyor ve bulunduğunuz mekana göre fotoğraflarınız otomatik olarak sıralanıyor. Burst Shot özelliğinin geliştirilmiş sürümü olan Drama Shot özelliği ile birkaç saniye içinde 100 fotoğraf çekebiliyorsunuz. Sound ve Shot özelliği ile resminizi çekmeden önce birkaç saniyelik ses kaydı yapabiliyorsunuz.

Group Play ile Wi-Fi erişim noktasına veya hücresel sinyale gerek kalmadan yakındaki arkadaşlarınızla müzik paylaşabilir ve izleyebilirsiniz. Share Music özelliği sayesinde aynı müzik parçası birden fazla telefonda senkron bir biçimde çalınabiliyor.

S Translator, metin veya ses çevirisini kullanarak e-posta veya metin mesajlarınızı anlık olarak çevirme imkanı sunuyor. Sesten metne ve metinden sese olmak üzere dil çevirisi yapılabiliyor. S translator Fransızca, Latin Amerika İspanyolcası, Almanca, İtalyanca, Çince, Japonca ve Brezilya Portekizcesini de içeren 9 dili anlıyor. Ayrıca programda dahili 3000 kullanışlı cümle bulunuyor.

Samsung Smart Pause özelliği sayesinde gözlerinizi kullanarak ekranı kontrol edebiliyorsunuz. Ön yüzdeki kamera yüzünüzün ekrana olan uzaklığını algılıyor. Böylelikle video izlerken başka tarafa baktığınız anda video otomatik olarak duraklama moduna geçiyor. Smart Scroll özelliği gözlerinizi algılıyor ve bilek hareketlerinizi tanıyor. Ekrana dokunmadan tarayıcıyı veya e-postayı yukarı ve aşağı kaydırma işlemini bu özelliğini kullanarak yapabiliyorsunuz.

Air View özelliği parmağınızı ekrandan biraz yukarıda tutarak dokunmatik hareketleri kontrol edebilmenizi sağlıyor. Dokunmadan bir e-postanın, resim galerisinin veya videonun içeriğini açmaya gerek kalmadan ön izleyebilirsiniz. Bu işlevselliği genişleten Air Gesture özelliği sayesinde elinizin bir hareketi ile müzik parçasını değiştirebilir, web sayfasını aşağı ve yukarı kaydırabilir, arama kabul edebilirsiniz.
S4’ün yerleşik navigasyon sistemini kullanan S Voice Drive özelliği sürücülerin arama yapmasına, mesaj göndermesine ve hava durumunu kontrol etmesine imkan tanıyor. Bir mesaj geldiğinde S Voice Drive sürücüyü uyarabiliyor, gelen mesajı okuyabiliyor ve yanıtlama imkanı tanıyor.

S Health çeşitli egzersiz ve spor ölçümlerini izleyen bir uygulama. S4’ün sensörleri alacağınız egzersiz miktarını izliyor buna göre kalori tüketiminizi hesaplıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.