1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SANAT CAMİASI ÇAKMAK'A AĞLIYOR!
SANAT CAMİASI ÇAKMAK'A AĞLIYOR!

SANAT CAMİASI ÇAKMAK'A AĞLIYOR!

Son paylaşımı yürek burktu!

A+A-

Mesleki yaşamı boyunca yaptığı programlar ve yazdığı yazılar adeta Kıbrıs Türk sanat ve yazınını kayıt altına alan BRT Programcısı Hakan Çakmak’ın ani ölümü tüm sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

 

KALBİ YETMEDİ

Program yapımcısı ve yazar Hakan Çakmak, dün sabah evinde geçirdiği ani rahatsızlığın ardından hayata gözlerini yumdu. Çakmak’a yapılan otopsinin ardından ölüm sebebinin “kalp yetmezliği” olduğu açıklandı

BUGÜN DEFNEDİLECEK

Minareliköy’deki evinde rahatsızlanarak yaşamını kaybeden Çakmak anısına bugün 25 yıl emek verdiği Bayrak Radyo Televizyonu Kurumu’nda tören düzenlenecek.  Çakmak’ın cenazesi BRT’deki törenin ardından Minareliköy’de toprağa verilecek

SANAT CAMİASI ŞOKTA

Hakan Çakmak’ın zamansız ölümü başta sanat camiası olmak üzere herkesi üzdü. Sanat dünyasından önde gelen isimler Çakmak’ın ölümüne inanamadı. Bir çok sivil toplum örgütü de taziye mesajı yayınladı

Program yapımcısı ve yazar Hakan Çakmak, dün sabah evinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Çakmak’ın ölüm sebebinin “kalp yetmezliği” olduğu açıklandı.

Uzun yıllardır BRTK’da kültür sanat programları yapımcısı ve sunucusu olarak görev yapan, kültür sanatla ilgili birçok çalışmada yer alan 50 yaşındaki Çakmak, dün sabah 07.00’de Minareliköy’deki evinde yaşamını yitirdi.

Çakmak’ın ani ölümü, basın ve kültür sanat camiasında büyük üzüntü yarattı.

Lefkoşa Türk Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Çakmak, yine BRTK çalışanı olan İlknur Koruoğlu Çakmak ile evli ve Ödül ve Öykü adlı biri erkek, biri kız iki çocuk babasıydı.

Çakmak bugün BRT’den uğurlanacak

Minareliköy’deki evinde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Hakan Çakmak için bugün 25 yıl emek verdiği BRT Kurumu’nda tören düzenlenecek.

BRT’den yapılan açıklamaya göre, öğle namazının ardından Minareliköy’de toprağa verilecek olan Hakan Çakmak için, BRT’de düzenlenecek tören saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Sosyal medyada taziye seli oluştu

Sanat camiasının büyük isimlerinden Hakan Çakmak’ın ölümünün ardından adeta sosyal medyada taziye seli oluştu.  Öte yandan birçok siyasi de Çakmak’ın ölümünün ardından taziye mesajı yayınladı.

Son paylaşımı yürek burktu

Hakan Çakmak 3 gün önce sosyal medya hesabından büyük oğlunun mezuniyet fotoğraflarını paylaşmıştı. Çakmak paylaşımında “Bugün sevgili oğlum Ödül hayatındaki yeni bir sayfayı açmak üzere ortaokuldan mezun oluyor. Eğitiminin ve hayatının insana dair iyilikler ve güzellikler adına gönlünce geçmesini dilerim” diyerek oğluna başarılar dilemişti.

Özkurt: “BRTK bir değerini kaybetti”

BRT Müdürü Meryem Özkurt, BRT çalışanlarından Hakan Çakmak’ın ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayınladı.

Özkurt mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu bir değerini kaybetti. Uzun yıllar Kurum’a gönülden ve özveriyle hizmet etmiş ve BRT’de yaptığı markalaşmış programlarıyla Kıbrıs Türk sanat dünyasının aynası olmayı başarmış olan dostum, arkadaşım Hakan Çakmak’ı uğurlamak bizleri derin bir üzüntü içerisinde bırakmıştır. Onun vefatı hem Kurum’umuz hem de toplumumuz için büyük bir kayıp olmuştur. Bizler onu iyilik sembolü kişiliğiyle ve başarılı çalışmalarıyla her zaman anacağız ve yaşatacağız. Hepimizin başı sağolsun.”

Berova: Dostumu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, dün sabah hayatını kaybeden BRT kültür sanat programı yapımcılarından Hakan Çakmak için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Berova’nın mesajı şöyle:

“Ülkemizde kültür sanatla ilgili birçok çalışmada yer alan ve yıllardır BRTK’da kültür sanat programları yapımcısı ve sunucusu olarak bu alana büyük hizmetler veren, yazar, çok değerli dostum Hakan Çakmak’ı zamansız kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim.

Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi ile sevenleri olmak üzere tüm basın ve sanat camiasına başsağlığı dilerim”.

Gazeteciler Birliği: Zamansız yitirmenin şokunu yaşıyoruz

Gazeteciler Birliği tarafından yayımlanan mesajda “Yıllarını basına vermiş, BRTK’da ve çeşitli yayın organlarında başta kültür-sanat programları ve belgeseller olmak üzere birçok çalışmaya imza atmış, değerli üyemiz, kardeşimiz Hakan Çakmak’ı çok zamansız yitirmenin derin acısını ve şokunu yaşıyoruz “denildi.

Basın-Sen: Hayatını sanata adamıştı

Basın-Sen’in mesajında, Çakmak’ın hayatının önemli bir bölümünü Kıbrıs’taki sanata verdiği ve birçok ilerici mücadelenin içerisinde yer alan aydın bir insan olduğu ifade edildi.

Mesajda, “İnanmakta zorlandığımız bu gidişi kabullenebilmemiz çok zor. Kelimelerin çok da anlam taşımadığı böylesi durumlarda bizlere kalan birlik olup acımızı paylaşmaktır” denildi.

“Sanata ve sanatçıya büyük katkısı olmuştu”

Lirik Şiir Grubu ve Kıbrıs Edebiyat Derneği’nin mesajında da “Çalıştığı kurumda 20 yılı aşkındır yapmış olduğu çalışmalarla ülkemiz sanatına ve sanatçısına büyük katkısı olan, üretken, çalışkan ve yetenekli bir arkadaşımızı kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz. Lirik Şiir Grubu olarak yaklaşık iki yıldır BRTK’de ‘Artı Sanat’ programında yol arkadaşlığı yaptığımız Çakmak’a Tanrı’dan rahmet, yaslı ailesine de başsağlığı dileriz” ifadesi yer aldı.

“Değerli bir insandı”

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği TV programcısı-yazar Hakan Çakmak’ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, Çakmak’a rahmet, ailesine baş sağlığı diledi.

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği mesajında, üyelerin şokta ve derin üzüntü içinde olduğu kaydedildi ve “Sanatçı ve yazarların bulunduğu her ortamda içten yakınlığı ve sohbetleriyle bu ortamlara renk ve yaşam katan değerli bir insandı” denildi.

“Gerçek anlamda emekçiydi”

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası mesajında ise “Hayatı boyunca gerçek anlamda ‘emekçi’ olmayı başarabilen nadir insanlardan olan, emekçi, sanatsever, dost, iyi insan Hakan Çakmak kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Ailesi ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz” ifadelerine yer verildi.

“BRT ile özdeşleşmiş bir insandı”

Dış Basın Birliği tarafından yayımlanan mesajda ise, Çakmak’ın “BRT ile özdeşleşmiş simge isimlerden biri” olduğu belirtildi ve “Yıllar boyunca ekranlarda yapmış olduğu kültür-sanat programları ile toplumumuza büyük katkılar sağlamıştır” denildi.

Sakallı: Mesai arkadaşımızı kaybettik  

BAY-SEN Başkanı Salih Sakallı, yayımladığı mesajda, “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda kültür sanat ve belgesel programlarının değişmez yapımcılarından değerli insan, mesai arkadaşımız Hakan Çakmak’ı kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Sakallı, Hakan Çakmak’a Allah’tan rahmet, geride bıraktığı ailesi ve sevenlerine sabırlar diledi.

 EMAA: Her gidiş arkasında izler bırakır

EMAA Akdeniz Avrupa Sanat Derneği de mesajında, Hakan Çakmak’ın ani ölümünün şokunu ve derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Mesajda, “Her gidiş arkasında izler bırakır. Hakan Çakmak da Kıbrıs Türk sanatına ve toplumuna emeği geçmiş, derin izler bırakmış, mücadeleci bir ruha sahip çok sevdiğimiz bir dostumuzdur. Hiçbir zaman yerinin doldurulamayacağına inanarak merhuma Allahtan rahmet ailesine, sevenlerine ve tüm sanatçı dostlarına başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

“Ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz”

Arif Hasan Tahsin Tarih Ve Kültür Vakfı Başkanı Güven Varoğlu ise mesajında “Ülkemiz kültür ve sanatına çok değerli katkıları bulunan basın emekçisi arkadaşımız Hakan Çakmak’ın beklenmedik bir biçimde aramızdan ayrılması hepimizi derinden üzmüştür” ifadelerine yer verdi.

Mesajda, Çakmak’ın ailesi olmak üzere tüm sanat ve basın dünyasına başsağlığı ve sabırlar dileğinde bulunuldu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.