1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. SANAT DÜNYASINDA DA 'RABİA' İŞARETİ
SANAT DÜNYASINDA DA 'RABİA' İŞARETİ

SANAT DÜNYASINDA DA 'RABİA' İŞARETİ

SANAT DÜNYASINDA DA 'RABİA' İŞARETİ

A+A-

Mısır'daki darbe karşıtlarının sembolü '4' yani Rabia işareti Türkiye'de hızla yayılıyor. Başbakan Erdoğan'ın ardından dün Çaykur Rizesporlu Sercan ve Fenerbahçeli Emre Belözoğlu da attıkları gollerden sonra Rabia işareti yapmıştı. Katliam ve darbeye tepkinin sembolü sanat dünyasında da hızla yayılıyor...

Mısır'daki katliam sürerken, darbeye direnenlerin parmaklarıyla yaptığı '4' Rabia işareti dalga dalga yaylıyor. Arapçada "dördüncü, dört" anlamına gelen "Rabia" kelimesi Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü. Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Bursa'da yaptığı konuşmada Rabia işareti yaptı. Akşam ise Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçında gol atan Emre Belözoğlu'ndan aynı işaret geldi. Rabia işareti, sosyal medyada da Mısır'daki darbe ve katliama tepki olarak hızla yayıldı. Pek çok twitter kullanıcısı, yazarlar, siyasetçiler, aktivistler de protestoya katıldı.

ÖZCAN DENİZ, HANDE YENER

Özcan Deniz, Hande Yener,  Doğuş, Volga Tamöz, ünlü prodüktör Polat Yağcı gibi isimler profillerini Rabia işaretiyle değiştirdi.

'RABİA' İŞARETİNİN ANLAMI

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.