1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SANATÇILARDAN BÜYÜK TEPKİ!
SANATÇILARDAN BÜYÜK TEPKİ!

SANATÇILARDAN BÜYÜK TEPKİ!

İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilip yerine AVM yapılmasını protesto eden gruba sert müdahale eden güvenlik güçlerine tepki sosyal alemde çığ gibi büyüyor.

A+A-

Eyleme destek veren sanat camiasının ünlü isimleri, sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. İşte, o ünlülerin çok konuşulacak mesajları...

Ahmet Mümtaz Taylan:

“Taksim GAZİ Parkı'dır orası artık! Bu siyasetçinin, o polisin 1 Allah kuruşu itibarı kalmamıştır. Siyaset ve emniyet ateşle oynamaktadır”

Okan Bayülgen

“İstanbul'un her yerinde arkama en az on kamera, onlarca foto muhabiri takılır. Gezi'den habercisi de, magazincisi de namevcut!”

Elif Şafak

“Bu kadar sertlik neden? Eli silahsız gencecik insanlara gaz sıkmak neden? Vicdanım, yüreğim, aklım kabul etmiyor...”

Ece Temelkuran

“İktidarı destekleyen herhangi biri bugünden itibaren vicdandan, sivillikten, özgürlükten söz etmesin. Bugün susan daha da konuşmasın!”

Memet Ali Alabora

“Alanda 3000 kişi var. Çok gergin bir bekleyiş içindeyiz. Polis müdahalesi bekleniyor. #inadinagezi #occupygezi”

Küçük İskender

“Güzel insanlara duydukları kini böylesi açık açık kusanları unutma ey Gezi Parkı”.

Levent Kazak

“Sabah 5, ağaçları bekleyenler uykudayken suratlarına gaz sık, çadırları yak. böylesi hainliği savaşta düşman yapmaz. #gezibizim #occupygezi”

Ayhan Sicimoğlu

“Tek bayrak altında misakı milli sınırları içerisindeki insanları birbirine düşman etmeyin… GEZİ PARKI Projesi Dursun”

Can Bonomo

“Cuma olur ve Küçükken polis olmak isteyen tüm çocuklar küskünlükle asar plastik kelepçelerini en sevdikleri ağaçların koparılmış dallarına”.

Beyti Engin

“Eskiden çimlere basmayın diye devlet parkları korurdu, şimdi halk ağaçları kesmeyin diye devletten parkı koruyor”

Levent Üzümcü

“Hiç kimsenin hukuka güveni kalmadı. Devletin ve kolluk kuvvetlerinin durumu da ortada.Unutma olan biteni o bile yeter”.

Şebnem Sönmez

“Gezi Park'ta yüzyılın direnişi! Alanda 5000 den fazla insan var! Her kitle örgütünden şahaneler burada! #GeziyeGeziyeKazanacagiz”

Ceyhun Yılmaz

“Maç'a konsere giderken bir kere aklına gelmemişken? Gezi Parkına gidene "İşsiz" diyen insan kardeşim… Tazyikli su değil, SEN acıtıyorsun!”

Haluk Levent 

“Bu başarı hiçbir siyasi partiye mal edilemez… Her sesten her kesimden sivil inisiyatif başarısıdır..”

Berrak Tüzünataç

“Bu devlet bu polis halkından nefret ediyor… Yazık, çok yazık, içimiz yanıyor”.

Ahmet Ümit

“İstanbul'un ortasında zulüm elini kolunu sallaya sallaya geziniyor. Doğayı savunanlar insan eliyle işkence görüyor. Bunlar unutulmayacak…”

Berna Laçin

“Parkta oturan insanlara saldırmanın gerekçesi ne! Nerde Vali, Nerde Emniyet Müdürü!!!”

Ata Demirer

“Yine mi güzelizzzz? Yine mi biberrrr...”

Gonca Vuslateri

“Hoş bi selam çaktı polis… Tebrik etti oyunculuğumu... Çok teşekkür ederim dedim… Gülümsedik.”. Girdim parka... Gazı yedik... Emir büyük yerden! Yiyecen... mecbur.

Eser Yenerler

“Gazla müdahale ettiğin her kalabalık artık daha kalabalık. Sansürlenen her haberden gençler daha haberdar. İnternet var yeni bir yer çok güzel”

Sezen Aksu (resmi sitesinden)

Uygar dünyada, kent üzerinde yapılacak köklü değişiklikler söz konusu olduğunda, yönetimin, karar sürecine kentin tüm paydaşlarını dahil etmesi ve uzlaşı araması toplumsal barışın kalıcılığı açısından vazgeçilmez bir yöntem halini almıştır. Yönetimin uzlaşı aramak ve dinleme olgunluğunu gösterip birlikte çözüm bulmak yerine, sahip olduğu güç ile vatandaşına şiddet uygulamasını, demokrasiyi ve yıllardır ihtiyacını duyduğumuz toplumsal barışı temelinden zedeleyen ve bizi uygar olmaktan gittikçe uzaklaştıran bir yol olduğuna dikkat çekerek, tüm erk sahiplerini aklıselime ve vicdanlı olmaya davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.